Artikelparadis Artikelkatalog med fokus på kvalité

Att tänka på när du ska bleka dina tänder

04.20.2012 | Publicerat i Tandvård | Författare:

Har du bestämt dig för att bleka dina tänder men inte är riktigt helt säker på vart du ska vända dig eller vilken behandling som passar just dig? Du är inte ensam då det finns extremt många olika behandlingar att få. Bor man som jag nere i södra Sverige och vill skaffa sig vitare tänder letar man kanske efter tandblekning i Malmö, eller så letar man efter hemblekningskit som går att köpa antingen online eller i butik.

Där finns egentligen bara två olika sätt att bleka sina tänder. Antingen går man till tandläkaren och får det fixat hos dem. Eller så köper man tandblekning för hemmabruk och gör det helt själv där hemma. Börjar vi med vad det finns för typ av behandling att få hos tandläkaren hittar vi laserbehandling, behandling med hjälp av plasmaljus och den mest vanliga, tandblekning med blekningsgel och tandskena.

Bleker man tänderna hemma finns det även här lite olika metoder. Det finns till exempel tandkräm som innehåller ämnen för att bleka sina tänder. Denna behandling tar ofta väldigt lång tid men är skonsam mot dina tänder. Sen finns det hemblekningskit att införskaffa där man får en tandskena plus blekningsgel, ofta precis som den man får hos tandläkaren.

Dock får du inte en tandskena anpassad för just dina tänder som du får om du går till tandläkaren. Där görs nämligen vid första besöket ett avtryck av dina tänder som används för att skapa din personliga tandskena. I hemblekningskitten får du en tandskena som är anpassad att kunna passa många olika typer av käkar. Oavsett om du går till tandläkaren för att få en behandling med tandskena, eller om du köper tandblekningskitten, får du samma typ av blekningsgel och bleker tänderna hemma själv i lugn och ro.

Oavsett vilken behandling du bestämmer dig för är det bäst att kolla upp recensioner eller omdömen om kliniken/behandlingen innan du börjar behandlingen.

Lämna En Kommentar


fem − 1 =