Artikelparadis Artikelkatalog med fokus på kvalité

Behöver du snabba pengar innan löning?

06.29.2012 | Publicerat i Finans | Författare:

Alla har med största sannolikhet under någon period i livet haft dåligt med pengar. Vi lever i ett samhälle där det mesta handlar om pengar och där pengarna hela tiden rullar. Många samhällsmedborgare lever hela tiden på gränsen av sin ekonomi, och det är inte alls ovanligt att många svenskar har slut på pengar ett par dagar innan lönen kommer.

I denna artikel kan du dels läsa om hur du kan skrapa ihop en mindre summa pengar dagarna innan lönen kommer. Du kan till exempel ansöka om ett lån, sälja några prylar du inte längre använder eller pantsätta något värdefullt föremål.

En akut lösning kan vara att ansöka mikrolån

Alla kan låna pengar, och för många kan ett mikrolån eller smslån vara en bra lösning på ett tillfälligt, men akut ekonomiskt problem. Ett mikrolån eller ett smslån är en form utav snabblån där man kan låna en mindre summa (vanligtvis upp till omkring 5.000 kronor) under en kortare period. Återbetalningstiden för ett sådant lån brukar sällan vara längre än 12 veckor.

Trots att många långivare inte accepterar kunder med betalningsanmärkningar så finns det faktiskt ett fåtal långivare där man kan ta smslån om man har dragit på sig en betalningsanmärkning.

Sälj saker på loppis

Om man vill tjäna lite snabba pengar kan man alltid sälja gamla saker som man inte längre har användning för på loppis. Ofta anordnas det loppisar runt om i landet, och genom att sälja sådant som man inte längre behöver till någon annan så kommer prylarna återigen till användning samtidigt som man kan få några sköna slantar i plånboken.

Pantsätt värdefulla föremål

Ett tredje alternativ för den som vill få snabba pengar innan löning kan vara att pantsätta smycken, klockor eller andra värdefulla föremål som kanske ligger hemma och skräpar. En pantbank fungerar i stort sett som en vanlig bank. De föremål man pantsätter fungerar som en säkerhet för pengarna man lånar. När man sedan har råd att återbetala sitt lån plus ränta (omkring 3% per månad) så får man tillbaka de prylar som man pantsatt.

Lämna En Kommentar


− 1 = ett