Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta rätt astronomi utbildning för dig

Astronomi är ett otroligt spännande ämne och på senare år har faktiskt många valt att gå en astronomi utbildning för att utbilda sig till astronomer.

Men var finns då dessa speciella utbildningar egentligen ? Eller, där finns faktiskt lite olika sätt över hur man blir en astronom och det är även stor skillnad mellan länder.

Men i Sverige och i detta fallet, Uppsala Universitet, krävs det att du:

1. Har gått på gymnasiet, och framförallt att du har gått en naturvetenskaplig linje. Andra linjer godkänns i vissa fall också men då får man vanligtvis läsa in specifika ämnen som inte ingick i din gymnasielinje.

2. Gymnasiet var den "lätta biten". Nu kommer den mer komplicerade men även otroligt spännande och informationsrika biten. På universitet börjar man först och främst läsa grundutbildningen. Detta innebär i sin tur att man antingen läser naturvetarprogrammet (som är vanligast) eller civilingenjörsprogrammet. När det gäller det första programmet så är inriktningen alltid fysik.

När man har studerat i 2,5 år får man möjligheten att börja studera astronomi på grundnivå vid observatoriet. Men detta kräver då att man minst har samlat ihop 20 poäng i ämnet matematik och likaså 40 poäng i ämnet fysik. Det är inga problem om man har valt naturvetarprogrammet. Då har man oftast samlat på sig mer än vad man behöver. Vid val av andra program kan man behöva läsa in dessa poäng vid behov.

Tiden för grundnivåstudierna tar ungefär 1,5-2 år beroende på hur snabbt man läser. Alla människor är olika och vissa vill ha lite längre tid på sig. Det gör inget, det viktigaste är att man gör det ordentligt.

Nu trodde du kanske att du var färdigutbildad ? Tyvärr, inte riktigt än. En forskarutbildning är också nödvändig.

Detta är ett omfattande arbete som avslutas med en så kallad disputation. Detta betyder att man får skapa sitt eget projekt som sedan utsätts för en hård granskning av personer som är experter inom ämnet. Blir ditt forskningsprojekt godkänt kan du för allra första gången kalla dig för doktor i astronomi. Detta tar mellan 4-6 år att uppnå.

29 Jan 2012