Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Så fungerar ett inbrottslarm

Ett inbrottslarm är både en trygghet och en bra försäkring, och med andra ord en väl värd investering. Det har också visat sig att om olyckan, det vill säga inbrottstjuven, är framme så minimerar ett inbrottslarm omfattningarna av inbrottet eftersom det ofta skrämmer inbrottstjuven på flykt.

Gärningsmannen hinner inte få med sig lika många föremål som han förmodligen fått om larmet inte gått.

Inbrottslarm finns i många olika utföranden och prisklasser. Nu för tiden är de flesta larm försedda med sensorer som reagerar på rörelse. Ljudet av ett aktiverat larm är mycket påtagligt och det blir närmast fysiskt omöjligt att vistas i ett rum där larmet är igång.

Detta gör det svårt för inbrottstjuven att fortsätta med sitt jobb. Man kan utöver denna typ av larm också välja att larmet ska gå till ens egen mobiltelefon eller till en larmsignal som skickar larm om händelsen till säkerhetsbolag eller SOS Alarm.

Man kan också välja till kameraövervakning som slås på i samband med att larmet går i gång för att på så vis kunna se vad som händer i hemmet.

Detta bildmaterial kan också ligga till grund för identifiering av en gärningsman. Larm kan ha en rad olika fiffiga funktioner såsom fjärrkvittering och lyssningsfunktion, liksom olika medel för att hålla inbrottstjuven kvar i hemmet.

Man gör helt enkelt hemmet ”utbrottssäkert” genom att lägga rökbarriärer eller låsa dörrar automatiskt. På så vis kan inte tjuven lämna hemmet med någon av dina värdesaker.

Dagens larm är mycket effektiva och kan kombineras med exempelvis ljus- och rökdetektorer. Detektorerna är mycket känsliga och kan reagera på minsta knappnål och går också att ställa in för att passa hemmet perfekt.

Har man till exempel husdjur så går det att ställa in detektorerna så att de inte reagerar på detta och man kan också ställa in själva larmsignalen så att den inte stör, skrämmer eller stressar djuret.

Mer om ämnet finns på bloggen inbrottslarm.blogspot.se

27 Feb 2013