Artikelparadis Artikelkatalog med fokus på kvalité

Vad bör man akta sig för när det gäller sms lån ?

04.28.2012 | Publicerat i Lån | Författare:

Många trodde att så kallade sms lån inte skulle få så stor genomslagskraft i Sverige som det faktiskt har fått. Nuförtiden är det ganska vanligt att man tar ett sms lån, eller snabblån som det också brukar kallas, när man behöver lite extra pengar i plånboken.
Där finns både fördelar och nackdelar när det gäller att låna pengar på detta sätt och även några saker man verkligen bör akta sig för. Här kommer ett axplock utav dessa.

Fördelar

Det går enkelt och snabbt – Idag finns det en massa olika webbplatser på nätet som erbjuder sms lån och det går både enkelt och snabbt från att skicka in en ansökan till att få pengarna på sitt konto. Oftast, om man blir godkänd, så tar det bara 2-3 timmar innan pengarna sätts in på kontot !

Ingen särskild kontroll görs – När man t.ex vill ta ett blancolån (lån utan säkerhet) så går långivaren igenom din ekonomiska situation, om du har fast jobb, betalningsanmärkningar etc innan lånet godkänns. Men när det gäller snabblån så görs ingen särskild kontroll. Det enda som brukar kontrolleras är om du har dragit på dig betalningsanmärkningar och även hur din tillfälliga jobbsituation ser ut.
Men andra ord, de flesta får ett sms lån beviljat ganska enkelt och det kan verka bra, men…

Nackdelar

Många blir skuldsatta – Som jag beskrev här ovanför, det är inte många låntagare som nekas ett snabblån i första hand. Summorna man lånar är oftast bara några tusenlappar och långivaren antar ofta att man ska kunna betala tillbaka denna summan utan några större problem.
De flesta betalar också tillbaka pengarna med räntan som tillhör utan problem, men det finns tyvärr personer som väljer att ta ett nytt sms lån månaden därpå då man inte hade pengar till att betala av det gamla lånet…

Detta blir en ond cirkel och man får svårt att bryta mönstret. Ta därför aldrig ett nytt sms lån för att betala av det gamla. Det är bara ett korrekt sätt om du vill bli skuldsatt i framtiden…

Räntorna är väldigt höga – Om du sätter dig i en svår ekonomisk situation så bör alltid snabblån vara din sista utväg. Den största anledningen är räntan som läggs på ditt lån. Oftast är den skyhög och lånar man t.ex 3000 kr så är det inte alls ovanligt att återbetalningen blir runt 3500-4000 kr ! Du kan nog själv räkna ut hur saftig räntan blir ?

Kan ett sms lån vara ”gratis” ?

Där finns faktiskt en hel del långivare som erbjuder det första sms lånet helt gratis (utan ränta) och hamnar du i någon sorts knipa så rekommenderar jag att söka upp ett sådant företag. Men kom ihåg, med ”gratis” menar jag inte att du slipper betala av ditt lån, bara att du slipper räntan vid första lånetillfället.

Lämna En Kommentar


8 + = elva