Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att sy en jumpsuit i One Piece

One Piece är troligtvis det märke på jumpsuits som är mest känt. Säg jumpsuit och många vet inte vad det är för klädesplagg som åsyftas. Säg One Piece så vet alla. Företagsnamnet togs med tanke på att den traditionella mysoverallen med byxa och jacka syddes ihop till en enda del – One Piece.

Men jumpsuiten är inte sydd i ett enda stycke vilket man även kan tro. Som vanligt när man syr byxor och tröjor så är de sydda med en överdel och en underdel. Sedan har ärmarna sytts fast. De är alltså sydda av tre separata delar som sys ihop.

Går det att sy en One Piece i ett enda stycke så det verkligen blir vad namnet säger?

Svaret är ja, men det krävs stora tygstycken. Av denna anledning är det lättast att sy ett plagg som hamnar i kategorin ”Jumpsuit Barn”. Orsaken kommer här nedan.

Det finns två sätt att sy ett stycke. Antingen syr man vertikalt eller horisontellt.

Sy din riktiga One Piece

Bred ut tyget på golvet som jumpsuiten ska sys i. Lägg barnet på tyget och låt armarna i stort sett peka rakt åt sidorna. Benen ska vara mycket isär. Att armar och ben ska vara så beror på att jumpsuiten annars kan bli för trång.

Rita sedan av konturerna men inte exakt utan cirka 5 cm utanför kroppen.

Vik sedan över resterande tyg över personen och rita ovanpå efter konturerna. Även denna gång är det bra att ha en hel del sömnsmån. I detta läge ligger alltså personen mellan två tygstycken.

Det går nu att låta barnet gå iväg medan man klipper ut plagget men det finns ett sätt som ger ännu bättre resultat. På grund av risken att göra illa sig rekommenderas inte detta men på större barn är det mer genomförbart.

Istället för att rita så nålar man ihop dräkten upp till bröstet. Resterande, exempelvis huvan, måste ritas. Sedan kränger barnet av sig mysoverallen och man syr ihop den.

På detta sätt blir allt sytt i ett enda stycke – om nu det är målet. Skarven som sys ihop kommer att löpa från tå till huvud på antingen vänster eller höger sidan.

Problemet med detta sätt att sy är just att skarven blir mycket synlig. Men det är priset man får betala för att få ett plagg som verkligen är sytt i ett enda stycke.

2 Jul 2013