Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på innan man tar bostadslån

Att låna pengar till en bostad genom ett bostadslån är ett av de absolut största lånen som en privatperson tar under hela sin livstid.

Man bör därför noga tänka igenom och analysera olika banker och långivares erbjudanden innan man bestämmer sig för vilken bank man ska välja att låna pengar hos.

Genom att välja rätt långivare för sitt bostadslån kan man spara oerhört mycket pengar.

Att tänka på innan man tar bostadslån

Det finns många saker man bör tänka på innan man bestämmer sig för vilken långivare man ska vända sig till för att låna pengar. Det är inte många som klarar av att spara ihop pengar till en bostad, och därför är de flesta tvingade att låna pengar för att på så sätt kunna finansiera sitt bostadsköp.

Bara för att man köper en bostad så behöver det inte betyda att månadskostnaden för boendet blir högre. Man kan ofta få en billigare månadskostnad (beroende på läge och storlek) genom att köpa sin bostad även om man räknar in amorteringskostnader och räntor på lånet.

Eftersom bankerna numera endast får låna ut 85% av bostadens marknadsvärde så bör man överväga ifall man ska försöka spara ihop till resterande 15% själv, eller om man ska ansöka om ett privatlån för att på så sätt kunna betala resterande 15%. Man bör även räkna in eventuella renoveringskostnader när man ska låna pengar av banken genom ett bostadslån.

Bostadslån trots betalningsanmärkning

Det finns faktiskt några långivare i Sverige som kan erbjuda sina kunder bostadslån trots betalningsanmärkningar. Vanligtvis vill inte banker låna ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar, och det är inte ovanligt att storbankerna har system som automatiskt sorterar bort låneansökningar som kommer från personer med betalningsanmärkningar.

Det är väldigt viktigt att man har sin ekonomi i ordning då man funderar på att ansöka om ett lån med betalningsanmärkningar. Desto bättre ekonomi man har, desto större är chansen till att få låna pengar trots sin betalningsanmärkning.

Om man dessutom är två personer som kan ansöka om bostadslånet gemensamt ökar chanserna väldigt mycket till att få låna med betalningsanmärkningar ytterligare.

 

20 Mar 2012