Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Behandla din acne med tomat

Jag läste igår ett par intressanta artiklar om hur man kan behandla acne med olika produkter från hemmet. Jag tänkte sammanfatta det hela här och förhoppningsvis ge dig som är drabbad av acne lite nya huskurer för hur du kan bli kvitt din acne, eller åtminstone dämpa den något.

Det är främst ungdomar som blir drabbade av acne. Ungefär var tredje ungdom sägs vara drabbad av acne, och då främst under puberteten. Som ungdom har man ofta inte mycket pengar och därför tänkte jag att det kan vara på sin plats att rekommendera ett par "gratis" behandlingar av acne. Givetvis finns det många bra salvor på apoteket, en del receptfria och en del receptbelagda. Det finns alltså en sjö av olika acne behandlingar men här nedan följer två som du kanske inte tidigare har testat.

Den som lät riktigt intressant var en artikel om en acne behandling som man utförde med hjälp av tomater. Tomater innehåller rikligt med A-vitamin och C-vitamin vilka är kraftfulla oxidanter. Dessa är bra för din hud och tomater hjälper mot både ärr som har bildats av acne eller acnen själv.

Saken är den att du ska inte äta tomaten, utan dela tomaten och smeta in ansiktet eller området drabbat av acne med tomaten och låt tomatsaften sitta kvar åtminstone 2 minuter. Billigt att testa och förhoppningsvis fungerar det även på dig! Värt att testa är det i alla fall. Kan upprepas 2-3 gånger i veckan.

Mitt sista tips till dig som vill behandla acne är att dricka rikligt med vatten, detta renar tydligen din hud trots att den enbart förtärs. Utsätt din acne för lagom mängd solljus.

Detta ska också hjälpa, åtminstone under en period, mot din acne. Om du håller på att få acne kan du dämpa detta genom att kyla ner din hud med till exempel isbitar. Dock är detta inte så behagligt och man kan istället lägga kalla skivor av till exempel gurka på de acne-drabbade områdena.

Detta är i princip alla gratis behandlingar av acne och jag hoppas att du åtminstone kan se något resultat mot din acne efter att ha försökt med någon av behandlingarna ovan! Lycka till!

12 Apr 2012