Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Behandling av golfarmbåge

När det gör ont i armbågen så kan man misstänka att det handlar om tennisarmbåge. Detta särskilt om man vet med sig att man ofta utför repeterade monotona rörelsemoment. Om smärtan sitter på insidan av armbågen så kan det dock vara tal om en golfarmbåge som även kallas för medial epykondylalgi.

Ont gör det, och dessutom så kan detta tillstånd leda till en försvagning av hand och handled som gör att man inte kan greppa som vanligt. Om du misstänker att du har råkat ut för golfarmbåge så ska du se till att få en korrekt diagnos av detta innan du börjar behandla. Det är nämligen mycket viktigt att du får instruktioner och en behandlingsplan som är anpassade till din livsstil och den skada som du faktiskt har.

Här är några generella behandlingsmetoder som ofta används då man vill bli av med värk som uppstått då man har ansträngt sin handled och musklerna som används för att böja fingrar. En del av dessa kan man utföra själv men i många fall så krävs det stöd från en duktig terapeut för att komma igång på rätt sätt.

Träning av underarmsmuskulatur

Det finns olika övningar som man kan göra för att stärka underarmens muskulatur. Det är området som har överansträngts som ska stärkas, men det gäller att inte göra sådant som leder till ytterligare skada genom att träna på fel sätt.

Om det gör ont så är det vanligtvis ett tecken på att man inte tränar på rätt sätt. Det bästa är att lära sig övningar från en kiropraktor eller naprapat och sedan upprepa dessa dagligen under 8-12 veckor.

Stretching

Stretching är enkelt att utföra själv och detta bör man göra dagligen för att behandla golfarmbågen. Genom att flexa handen uppåt och bakåt så kan man stretcha underdelen av underarmen. Använd din friska hand och arm till att försiktigt skapa denna stretchrörelse. Håll stretchen under 20-30 sekunder och pressa sedan i motsatt riktning genom att använda den friska handen som motstånd.

Det här är en enkel övning som man kan och bör göra vid skrivbordet 2-3 gånger per dag under flera veckors tid.

Massage

Massage kan också hjälpa då man har ont i muskelfästen, men det är viktigt att den utförs på rätt sätt. Hellre än att be en kompis gnida med väldoftande olja så bör man gå till en professionell klinik där massagen kommer att ge en verklig effekt.

Massagen anses vara effektiv eftersom den stimulerar till snabbare läkning av vävnaden. Till skillnad från träning så kan massagen göra ont utan att detta betyder att den är skadlig. Om du vill ta hand om massagen själv så bör du ändå se till att en erfaren terapeut ger dig instruktioner om hur detta ska göras så att du inte motarbetar armens naturliga läkningsförmåga.

Professionell hjälp

Om man jobbar på rätt sätt så bör man kunna bli av med golfarmbågen inom 2-3 månaders tid. Det finns läkemedel som gör att man dämpar smärtan och även om dessa har antiinflammatoriska egenskaper så är det viktigt att förstå att man inte kan bli av med en golfarmbåge enbart med medicinering.

Då det handlar om rehabilitering som kommer att ta flera månaders tid så kan det dock vara underlättande att bli av med smärtorna som gör det svårt att leva som vanligt.

 

4 Mar 2013