Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fem fakta om estetiska laserbehandlingar

Estetiska laserbehandlingar är en av de behandlingar som utvecklas snabbast inom skönhetsområdet. Anledningen är att tekniken de senaste åren har utvecklats i en rasande fart och att man nuförtiden kan åtgärda många olika problem med mycket fina slutresultat.

Innan man beslutar sig för att genomföra en laserbehandling ska man dock, för att minska risken att att bli lurad, vara uppmärksam på ett par saker.

1. Laser är ljusenergi som brukas för att hetta upp vävnaden

Laser är koncentrerad ljusenergi vilken man med hjälp av avancerad utrustning kan bestämma färgen samt effekten på. Med hjälp av olika färger kan man styra precis var ljusenergin omvandlas till värmeenergi. Man kan välja att använda den på hudens yttersta lager eller djupare ner under hyn utan att ytan blir påverkad.

2. Förväxla inte laser och ljusbehandlingar

Laser är ett ljus som fokuseras i en enda våglängd. Behandlingar med ljus av typ IPL är inte detsamma som behandlingar med laser. Många gånger kallas dessvärre olika typer av behandlingar med ljus för laserbehandlingar.

"Den felaktiga benämningen beror både på okunskap men är många gånger även rent bedrägeri"
Laserbehandlingar är normalt sett dyrare men mer effektiva då man utför behandlingen med mer exakthet och högre effekt.

3. Laserljuset är bra till mycket - dock inte till allt

Laserbehandlingar har ett brett användningsområde inom den kosmetiska vården men det är av stor vikt att vara uppmärksam på att det dessutom finns begränsningar.

Till de behandlingsområden där RÄTT estetisk laserbehandling kan uppnå bra resultat hör permanent hårbottagning, uppstramning av slapp hud, rynkreduktion, avlägsnande av vissa hudförändringar samt för att ta bort tatueringar. Till de behandlingar som inte fungerar eller i alla fall har dåligt dokumenterad effekt hör bland annat fettreducering.

4. En laser blir aldrig bättre än personen som håller i munstycket

För att en laserbehandling ska vara effektiv behöver själva laserapparaten vara av hög standard och användas för rätt ändamål och även av en person med ansenlig kunskap och rutin när det handlar om laserbehandlingar. Att man använder en lasermaskin är i sig ingen garanti för någon hypereffektiv effekt.

"Felanvänd så kan en laser i värsta fall vara farlig och t.ex ge pigmentförändringar eller synbara ärr"

5. Läs på först - fatta ditt beslut sedan

Eftersom laserbehandlingar såväl är dyra och även förknippade med fysiska risker är det av vikt att man som konsument tar sitt ansvar och läser på i detalj inför man genomgår en laserbehandling.

Man skall veta exakt vem som genomför behandlingen och exakt vilken form av laserutrustning som skall användas.

22 Jan 2013