Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur du hittar rätt solhatt till ditt barn

På sommaren och under solsemestern kan solen vara riktigt stark och då vill vi självklart att våra barn ska ha en solhatt på huvudet. Men vill våra barn det? Det kan vara lite si sådär med att behålla solhatten på. Här kommer några tips på hur du väljer rätt solhatt till ditt barn och vad som kan underlätta och öka chanserna att solhatten får sitta kvar på huvudet.

Varför ditt barn ska ha solhatt

Visserligen är solhatten inte det ända sättet att skydda ditt barn från att bränna sig. På lite äldre barn använder många ofta solskyddskräm istället för solhatt, men då har man kanske missat att solhatten inte bara skyddar ditt barn från att bränna sig. En solhatt på barn minskar även risken för överhettning och solsting, något som man absolut ska vara extra uppmärksam på när man semestrar eller gör barnresor utomlands i ett betydligt varmt klimat.

Det har dessutom kommit flera larmrapporter under de senaste åren som ifrågasätter vissa ämnen som används i solkräm. För små barn är rekommendationen idag att helt undvika att använda solkräm. En solhatt är alltså det bästa alternativet av flera skäl.

En solhatt som sitter bra

För vissa barn är det inget problem att ha solhatt, de tar snällt på sig solhatten och tycker kanske till och med att det är roligt att ha solhatten på. Andra barn drar av sig solhatten så fort du vänder ryggen till, vilket givetvis är ett stort problem, speciellt om du väljer att inte smörjt ditt barn med solskydd.

Men det finns några saker du kan tänka på när du väljer solhatt, barn som till exempel inte gillar sin solhatt kan tycka bättre om en mjuk solkeps. En mjuk solkeps sitter dessutom bättre kvar på huvudet, vilket kan vara bra att tänka på för dig med ett väldigt aktivt barn. Vissa solhattar har ett elastiskt hakband, eller ett band som man knyter under hakan. Om ditt barn accepterar solhatten med hakband, så är det bra, men ett hakband ska inte kompensera för en dålig passform.

Behålla solhatten på

Det kan vara bra att veta att det framförallt är de första minuterna som barn brukar ta av sig solhatten, det vill säga om hatten inte sitter så dåligt att den ramlar av huvudet. Efter några minuter har nämligen hjärnan vant sig vid det konstanta trycket på huvudet och ditt barn registrerar inte längre att solhatten eller solkepsen sitter på huvudet.

Det är därför vi kan gå omkring och leta efter solglasögonen, när de faktiskt sitter uppe på huvudet. Detta innebär också om solhatten sitter fast bra, och du är lite envis de första minuterna, så är chansen god att solhatten får sitta kvar ett bra tag till.

Solhatten är bara en del av solskyddet

Solhatten är förstås bara en del i en komplett uppsättning solskyddskläder för barn. En bra solskyddsdräkt, även kallad UV-dräkt för bad och strandlek, liksom strandskor, gör att du inte behöver oroa dig för att ditt barn ska bränna sig när ni har kul i solen på stranden.

Strandskorna skyddar inte bara mot skärsår utan är också sköna att ha på fötterna när sanden är för het mitt på dagen.

18 Apr 2012