Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Information om ansiktsbehandling

En ansiktsbehandling är ett förfarande som innebär en rad olika hudvårdsbehandlingar, inklusive: ånga, peeling, extraktion, krämer, lotion, ansiktsmasker och massage.

Normalt så utförs de i skönhetssalonger, men är också en vanlig behandling på spa. Ansiktsbehandlingar används även för allmän hudhälsa samt för specifika hudåkommor.

Ansiktsbehandlingar kategoriseras ofta efter vilken typ av peeling eller mask som används. Exempel på kategorier av ansiktsbehandling är:

Kemisk peeling Klassisk ansiktsbehandling Ansiktsbehandling mini

Ansiktsmask

Det finns olika typer av masker för olika ändamål: Några utvalda exempel är djuprengörande, genom att tränga in i porerna. Ta bort pigmentering. Ljusnande, för en gradvis belysning av hudton. Vissa masker är utformade för att torka eller stelna i ansiktet, nästan som gips, andra förblir fuktiga.

De upplevda effekterna av en ansiktsmask inkluderar vitalisering, läkande och även uppfriskande, och kan ge dessutom ge tillfälliga eller långsiktiga fördelar (beroende på miljö, kost, och andra hudvårdsprodukter).

Masker avlägsnas genom att antingen skölja ansiktet med vatten, torka av med en fuktig trasa, eller tvätta av ansiktet med tvättlappar (pads). Varaktighet för att bära en mask varierar med typ av mask, och tillverkarens anvisning. De med känslig hud rekommenderas att först testa masken på en liten del av huden, i syfte att kontrollera eventuella irritationer. Några ansiktsmasker är inte lämpade för frekvent användning. En mask som innehåller glykolsyra kan bara användas en gång i månaden för att inte riskera att skada huden.

Efter en ansiktsbehandling rekommenderar hudterapeuten olika hudvårdsprodukter som passar kunden. Bäst resultat uppnår kunden genom att regelbundet gå på behandling och använda produkterna hemma.

Det finns många hudvårdsprodukter för att passa olika hudtyper (t.ex. fet eller torr hud), och även olika efter behov (t.ex., fuktgivande, rengöring, peeling). Kräm-baserade masker brukar passa torr och känslig hud typer.

Informera din hudterapeut

Din hudterapeut behöver veta om du är gravid, äter några speciella mediciner eller kanske är allergisk mot någonting inom hudvård. En ansiktsbehandling rekommenderas inte vid förkylning, feber, inflammationer, munsår eller solbränd hud.

Läs gärna mer om hudvård.

2 May 2013