Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Information om bostadslån

Ett bostadslån eller ett bolån som det även kallas för är ett lån som man tar från en bank, en långivare eller en låneförmedlare och där de pengar man lånar är avsedda för att gå till ett köp av ett hus, en lägenhet eller i vissa fall av mark. När banken/långivaren lånar ut pengar genom ett bostadslån till privatpersoner så tar banken eller långivaren bostaden som säkerhet för lånet.

Det betyder att banken inte behöver ta någon större risk eftersom banken alltid skulle kunna sälja bostaden för att på så sätt få tillbaka sina pengar, ifall det skulle visa sig att låntagaren inte kan betala sina amorteringar och räntor. I och med att banken inte behöver ta någon större risk så kan banken därför erbjuda väldigt bra villkor och låga räntor till sina låntagare.

Vad krävs för att få ta bostadslån?

Banker och långivare har olika krav och villkor för vad som krävs för personerna som vill låna pengar snabbt. Några grundläggande krav för att man ska få ta bostadslån som de flesta banker och långivare brukar använda sig av är bland annat att låntagaren måste ha en fast inkomst, att låntagaren är över 18 år gammal, att låntagaren inte har några obetalda skulder samt att låntagaren är svensk medborgare, bosatt på en fast adress i Sverige samt att låntagaren inte har några betalningsanmärkningar.

Trots att flera långivare inte accepterar personer som har betalningsanmärkningar som kunder så finns det faktiskt några få som gör det. Det är därför inte omöjligt för personer som vill ta bostadslån med betalningsanmärkning.

Ansök om bostadslån på nätet

Idag är det väldigt enkelt att ansöka om ett bostadslån direkt på internet. I stort sett alla banker och långivare har hemsidor där privatpersoner kan läsa mer om vilka krav och villkor de olika långivarna ställer på sina kunder. På hemsidorna kan man även läsa om aktuella räntor och eventuella övriga kostnader som ett bostadslån för med sig.

Genom att använda sökmotorer så som Google, Yahoo eller Bing kan man enkelt hitta mängder av hemsidor till banker som erbjuder bostadslån. Man kan även använda så kallade prisjämförelsesajter för att på så sätt hitta banker med bra erbjudanden på lån.

3 Jul 2012