Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Koppla ström utan behörighet?

Det är idag många privatpersoner som köper belysning och armaturer i butiker samt webbutiker, och kopplar sedan ihop dem själva där hemma. Men vad får man egentligen göra? Många frågar sig detta, och även vad som skulle kunna hända om man kopplar själv. Saken är den. För att få arbeta med starkström (85-265V) Så måste man vara behörig elektriker. Man måste alltså ha en elektriker utbildning. Många personer som väljer att koppla hemma har inte detta, och oftast så går det bra ändå.

Men vad skulle hända om det började brinna? Saken är den att om det skulle börja brinna, på grund av en koppling som du har gjort själv, och du inte har behörighet för att arbeta med starkström, kan konsekvenserna bli otroligt stora. Det kan till och med gå så långt att du inte får ut några pengar på din försäkring, eftersom den inte täcker arbete som inte är utfört av en fackman. Så då sitter man verkligen illa till.

Men hur ska man då göra?

Jo, det rekommenderas att ALLTID ta kontakt med en elektriker som kan utföra arbetet ordentligt om det är lampor som behöver skarvas och kopplas, bara för säkerhetsskull. Vill man mot all förmodan koppla in lampor själv, så rekommenderas det att man köper kompletta set med exempelvis skåpbelysning.

Dessa är väldigt enkla att installera, då det enbart är plug-in kontakter från lamporna in i en kopplingsplint. Denna kopplingsplint är därefter ansluten till en transformator, med vägguttag, som man enbart sätter in i väggen. Det finns självklart LED skåpbelysning att använda, som är den nya och senaste tekniken.

Genom att dessutom använda LED, så behöver man inte heller ha någon skyddskåpa ovanför, eftersom de inte avger lika mycket värme från ljuset. Det finns mycket prat om detta, och man kan läsa mer om både installationer och värmeutveckling genom att söka på internet.

18 Oct 2013