Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Laga din telefon

Vi lever i ett slit och släng-samhälle och går något sönder är vi snabba att slänga bort det för att bara gå ut och köpa nytt. Detta gäller inte minst tekniska prylar som vi accepterat har kort livstid. Men det behöver inte vara så. När vi handlar en ny iPhone så betalar vi en saftig summa för att kunna njuta av alla lyxiga funktioner. Vi köper det bästa och dyraste märket för att få lite extra styrka, kapacitet och kvalitet, och då ska vi väl faktiskt också kunna förvänta oss lite bättre hållbarhet? När en iPhone går sönder ska det ta emot att slänga bort den bara sådär.

Den moraliska aspekten

Det finns också en moralisk aspekt i det här med att värdesätta de saker man köper och se till att vårda dem genom att bl.a. laga dem om de går sönder. Slit och släng-samhället slår både mot miljön och mot människor i utvecklingsländer eftersom det är råmaterial från deras jord som utvinns för att framställa våra teknikprylar. Vi måste lägga större fokus på hållbara saker och återvinning av de värdefulla råmaterialen och att se till att laga sin iPhone när det är möjligt är ett sätt att bidra till bättre hållbarhet och en etiskt konsumtionsprincip.

Laga iPhone

Det går väldigt bra att laga en iPhone, bara man vet vart man ska vända sig. För att laga en iPhone i Umeå rekommenderas Fixiphone som erbjuder suverän service, snabbt och till humana priser. Fixiphone finns också till hands för att laga iPhones i Eskilstuna.

 

27 mar 2018