Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lån trots betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är något som länge gjorde det omöjligt att söka lån, bostad eller till och med kreditkort. I och med att antalet människor som drog på sig betalningsanmärkningar växte i Sverige uppstod flera specialiserade låneinstitut som gjorde det till deras "mission" att just kunna erbjuda lån med betalningsanmärkning.

Faktum är att idag har runt 10% i Sverige en eller flera betalningsanmärkningar, och en betalningsanmärkning stannar dessutom i 3 år för privatpersoner (5år för företag) så trots att man i dagsläget har en sund ekonomi kommer storbankerna rata en på grund av ens tidigare betalningsanmärkning.

Det är faktiskt så att många av de människor som tidigare erhållit en betalningsanmärkning ofta gjort detta på grund av av dem inte kunnat betala studieskulder eller dylikt. I dagsläget har många av dessa personer en mycket god ekonomi med fast anställning men nekas trots detta viktiga lån så som bolån eller billån vilka kan vara absolut nödvändiga för att fungera i dagens samhälle.

Går det verkligen att låna pengar om man dragit på sig en betalningsanmärkning ?

Självklart! Idag finns det flera låneinstitut som erbjuder alla typer av lån, t.ex. bolån, sms-lån och till och med privatlån och billån. Vissa lån kräver bättre ekonomi och säkerhet så som bolån eller privatlån men det finns en definitiv möjlighet för dig med betalningsanmärkning att få lån trots att du tidigare har en anmärkning i registret. Något som dock kan vara svårare att tillgå är ett kreditkort med betalningsanmärkning.

Det är viktigt att man har en god ekonomi och fast anställning innan man ansöker om lån med betalningsanmärkning. Både för att lånet ska godkännas, men framförallt för att du ska klara av att betala räntan.

Räntan på lån med betalningsanmärkning är nämligen högre än de generella räntorna i segmentet på grund av risken låneinstituten tar när de ger dig kredit. Därför rekommenderas det att du har betalat tillbaka alla skulder, har fast anställning och låga utgifter innan du ens börjar tänka på att söka ett lån med betalningsanmärkning.

15 Feb 2012