Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Låna utan UC

Visste du att det faktiskt går att låna pengar utan att det tas någon kreditupplysning hos UC? Fördelen med att ta ett lån där det inte registreras någon ny förfrågan hos UC är att det nya lånet inte innebär att din kreditvärdighet försämras. Antalet förfrågningar hos UC är nämligen något som de flesta banker och låneföretag tittar på när de gör sin kreditprövning. Ju fler förfrågningar hos UC, desto svårare blir det att låna pengar. Börjar du se fördelen med att ta lån utan UC? Men hur gör man då för att kunna låna utan kreditupplysning hos UC?

Först och främst måste man ta reda på var man ska söka lån för att ha en chans att kunna låna pengar utan UC. Du ska undvika att söka lån hos de vanliga bankerna, eftersom de alltid tar en kreditupplysning hos UC. Du bör dessutom vara beredd på att du inte kommer kunna låna några större belopp.

Ett vanligt råd är att inrikta sig på att låna 10000 utan UC. Större lån än så kommer bli väldigt svårt att hitta. Läs mer här.

Lån på 10000 kr går oftast under kategorin snabblån eller smålån, vilket innefattar smslån, mikrolån och internetlån, dvs små, snabba lån som man söker antingen direkt med ett sms eller online på nätet på låneföretagets hemsida. De flesta företag som erbjuder den här typen av lån tar en kreditupplysning hos UC, men det finns ett antal som inte gör detta, eller som tar sin kreditupplysning hos något annat kreditföretag än UC.

När man ska ta lån utan UC ska man även vara medveten om att det är ett dyrt sätt att låna pengar på, mycket dyrare än vanliga privatlån eller banklån. De ska normalt sätt även betalas tillbaka väldigt snabbt, vilket gör det till en farlig typ av lån. Om du inte kan betala tillbaka ditt lån efter 3 månader kommer lånet skickas till inkasso och vidare till Kronofogden.

23 Oct 2012