Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Olika behandlingar av håravfall

Håravfall kan orsakas av många olika anledningar men den vanligaste förklaringen är genetiska faktorer. Det är allt vanligare med ärftligt håravfall hos män men även kvinnor kan drabbas.

Man har under många år försökt hitta en lösning till varför ofrivilligt håravfall förekommer. Än idag har man inte lyckats hitta något och sökandet efter medicin mot håravfall fortsätter.
Det finns andra orsaker till varför håravfall kan förekomma, exempel på detta är: bristfällig kost, undernäring eller primärt brist på järn. Hos kvinnor kan även hormonella förändringar och preventivmedel vara orsaken.

För tidigt håravfall kan också uppkomma på grund av flera sjukdomstillstånd endera lokalt i hårbotten eller i kroppen. Det här är antigen som en direkt effekt av sjukdomen alternativt som en biverkning till användande av läkemedel.

Den slutgiltiga mer vanligt förekommande förklaringen till ofrivilligt håravfall är en osund livsstil i fråga om olika njutningsmedel, diet och stress eller att man misshandlar sitt hår och skalpen med kraftiga produkter alternativt behandlingar.

Behandlingsalternativ mot ofrivilligt håravfall

I somliga fall kan håravfall vara en signal på att något är fel inuti kroppen. I andra fall finns det fullkomligt naturliga skäl. Innan man överväger någon form av behandling skall man av det skälet först konstatera orsaken.

Om det orsakas av sjukdomar, sviktande hälsa, näringsbrist eller hormonella förändringar, där det för tidiga håravfallet är en indikator på någon annan underliggande omständighet, är det denna som skall åtgärdas.

  1. Behandling med läkemedel Ärftligt håravfall som visar sig för tidigt kan bromsas med hjälp av två olika tabletter. Det ena, Finasterid, tar man i tablettform och det andra, Rogaine, lägger man i hårbotten. Båda dessa mediciner har normalt sett väldigt god verkan och kan, om de nyttjas rätt, både motverka och ge en viss tillbakaväxt.
  2. Hårtransplantation En hårtransplantation går ut på att man omlokaliserar hårsäckar från sidorna samt nacken till de områden av hjässan som man vill öka hårväxten i. Hårsäckarna i nacken har ett annat ärftligt program än uppe på skallen vilket gör att de inte upphör tillverka hår.

    Hårtransplantationer genomförs med två olika metoder. I den ena plockar man ut hårstrå för hårstrå och i den andra tar man ut en remsa av hud ifrån nacken och utvinner efter det transplantaten ur denna.

  3. Behandling med laser En behandling med laser innebär att hjässan bestrålas av laserljus i ungefär trettio minuter en gång per vecka. Metoden går ut på att laserjuset ska stimulera hårsäckarna till att tillverka hår. Behandlingen har diskuterats länge och det beror på att det inte finns vetenskapliga bevis på att det fungerar.

6 Aug 2013