Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rätt och fel tänk när det gäller lån och betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning kan verkligen ställa till det för dig. Den är irriterande på många olika sätt eftersom den sätter käppar i hjulen t.ex när du vill låna pengar, ha ett mobilabonnemang eller skaffa en lägenhet.

Du kan få en betalningsanmärkning för en så liten skuld som 100 kr. Ifall en anmärkning uppstår kommer den finnas kvar i hela tre år, även om skulden sedan länge har betalats.

Även om du har en bra ekonomi och sköter alla skulder nu kan en gammal betalningsanmärkning göra livet surt.

Fel tänk när man har betalningsanmärkningar

Mycket beror självklart på hur din ekonomiska situation ser ut. Det kan tänkas att du har en gammal betalningsanmärkning som hänger kvar eftersom du missade att betala en liten skuld eller att du temporärt hade ekonomiska problem men att du nu har en bra och stabil ekonomi. I så fall behöver du kanske inte oroa dig så mycket.

Det är du som har nuvarande ekonomiska problem som bör vara lite försiktig. En eller flera betalningsanmärkningar är ofta tecken på att något inte står rätt till med ekonomin. Det är därför banker och andra långivare är så skeptiska till att låna ut till någon som har anmärkningar.

Ifall du har problem att betala dina gamla skulder, vare sig det är lån, räkningar eller avbetalningsköp, bör du fundera en gång till innan du försöker ta ett nytt lån. Om du bara lånar för att ha råd att betala gamla räntor och avgifter är du fel ute eftersom det bara leder till ännu fler kostnader i längden och ett djupare hål för din ekonomi.

Den enda gången det är okej att ta ett lån när man redan har gamla dyra lån som man har problem att betala är om man vill betala av alla dessa lån helt genom att samla dem till ett enda stort och billigt lån. Detta gör man normalt genom att t.ex ta ett privatlån eller belåna sin bostad och använda pengarna för att återbetala alla de dyra skulder som finns.

Det finns långivare som erbjuder lån till folk med betalningsanmärkningar. Detta kan vara en bra tjänst eftersom det finns folk som har anmärkningar men som trots detta utan problem klarar ett lån. Det kan också vara en dålig tjänst eftersom det ger folk med dålig ekonomi möjligheten att låna trots att de inte borde låna. De långivare som erbjuder lån med anmärkning brukar dessutom vara lite dyrare för att väga upp den extra risken.

Rätt tänk när man har betalningsanmärkningar

Det är lätt att man sitter och surar över att betalningsanmärkningarna hindrar en från att låna eller göra olika saker. Istället för att sura bör man istället fundera över varför man har anmärkningar över huvudtaget. Ifall det finns sådana innebär det att man någonstans har hanterat sina skulder på ett mindre bra sätt. Försök komma på vad du kan göra för att förbättra din ekonomi för att undvika att du får fler anmärkningar framöver.

Om du befinner dig i en tuff ekonomisk situation kan det kännas som att du arbetar i motvind. Det viktiga är att inte ge upp även om det känns jobbigt. Betalningsanmärkningar kan vara irriterande och jobbiga men ibland kan de faktiskt hjälpa dig undvika att göra saker som du inte borde. I vissa fall är ett nytt lån helt enkelt inte lösningen.

Det viktigaste är alltid hur din ekonomi ser ut just nu. Har du en fast inkomst? Har du pengar över varje månad efter att alla räkningar och mat har betalats? Kan du spara någonting? Har du en bra ekonomisk situation kan du oftast låna även med anmärkningar.

Du kan prata med din egen bank eller hitta en långivare som specialiserar sig på lån med betalningsanmärkningar. Glöm bara inte att ställa dig själv frågan om du verkligen behöver låna.

6 Sep 2013