Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Så behandlar du öroninflammation hos hunden

Otit, eller öroninflammation som är den vardagligare benämningen, är en av de vanligaste problemen hos våra hundar. Inflammationen orsakas framför allt av bakterier och jästsvamp men för att inflammationen ska uppstå behövs ofta en utlösande orsak.

Hos många raser är boven i dramat tunga hängande öron som stänger in luft i hörselgången och skapar en varm, fuktig miljö. Vissa raser har dessutom problem med riklig pälsväxt i hörselgången som gör att sekret fastnar och samlas i stor mängd. Men det kan också handla om foderallergi som orsakar störningar i immunförsvaret och gör så att bakterier börjar växa okontrollerat i hörselgången.

SYMPTOM

Typiska symptom på en öroninflammation är klåda och obehag från öronen. Det kan yttra sig som huvudskakningar, eller ett rafsande med baktassarna i eller runt öronen. Hörselgången och insidan på öronlappen kan bli röda och irriterade och det kan bildas sekret i onormala mängder. Sekretet är ofta brunsmetigt och luktar illa.

Inflammationen i sig är inte någon allvarlig sjukdom men djuret behöver alltid undersökas av veterinären. Det är viktigt att kolla efter bakterier och jästsvamp samt leta efter grundorsaken för att kunna välja en effektiv behandling.

Om otiten inte åtgärdas i tid, är risken stor att den övergår i en kronisk form som kan leda till komplikationer. Enkla otiter brukar behandlas med bara öronrens och kortisondroppar. Vid kraftigare inflammation sätter man in receptbelagda örondroppar som innehåller antibiotika och antisvampmedel.

BEHANDLING

Aloe Vera gelé kan vara ett utmärkt alternativ till öronrens och kortisondroppar. Gelen avlägsnar öronsmuts på ett effektivt men skonsamt sätt, återställer hudens pH-värde och fuktighetsbalans.

En bred sammansättning av vitaminer och mineraler som finns i Aloe Vera tillsammans med enzymet bradykinas, salicylsyra och acemannan ger en omedelbar bakteriehämmande, lugnande och svalkande effekt. Aloe Vera minskar även behovet av antibiotika och tack vare växtsteroider kan helt ersätta kortison.

Smörj in Aloe Vera gelé inuti örat minst två gånger om dagen och massera in under en halv minut. För bästa resultat, kombinera Aloe Vera gelé med Aloe Vera gel. Använd båda produkterna tills symptomen försvunnit och sedan i ytterligare två veckor för att förstärka resultatet. Regelbunden användning av Aloe Vera minskar eller helt eliminerar risken för återfall.

4 Feb 2013