Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Silikonslang – mycket varierande användningsområden

En silikonslang utgörs av huvudmaterialet silikon men är också ofta armerad med en väv gjort av ett annat material. Silikonslangen tjänar främst sitt syfte genom att leda vätska eller luft från en plats till en annan. En armerad silikonslang kan också klara högt tryck och kan vara ett bra alternativ i en motor då silikonslangar normalt sett klarar både högtryck och hög temperatur.

Men silikonslang används i flera, för att inte säga de flesta tillverkningsindustrier. Inom läkemedelsindustrin uppskattas silikonslangen för sin renhet. Det släta materialet underlättar också vid rengöring och i fråga om att få ett system att arbeta friktionsfritt. Silikon har också en väldigt låg absorberingsgrad och är dessutom väldigt flexibel och lättarbetad.

Det är också just detta som gör silikonslangar så populära inom så många olika typer av industrier. Även vid livsmedelstillverkning används de väldigt mycket. Silikonslangar används också inom tillverkning av kosmetika och biomedicin.

Silikonslangar finns i flera olika storlekar och färger. Det typiska sättet att mäta storleken av en slang är antingen i mm eller i tum. Man utgår då ifrån diametermåttet. En slang med diametermått 13 mm motsvaras av beteckningen ½”, vilket läses som ”en halv tum”.

Självklart kan man specialbeställa slangar med olika tum och mått beroende på syfte och önskemål. För att vara helt säker på att det är en silikonslang man behöver kan det vara bra att höra med någon expert på området. Det finns ett fåtal företag som har specialiserat sig inom ämnet, bland annat Hydroscand.

Vi på Hydroscand erbjuder ett brett sortiment av silikonslang. Beroende på användningsområde kan vi erbjuda en rad olika slangar, från armerade till oarmerade.

Även olika färger finns att tillgå. Vi tillhandahåller också olika sorters kopplingar beroende på önskemål och användningsområde. Om du har några frågor angående silikonslangar är du välkommen att kontakta oss. På Hydroscand ser vi fram emot din förfrågan!

20 Mar 2013