Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips för att organisera filer och lyckas med din planering

Min erfarenhet kring olika kunder har lärt mig att många har mer skräp på datorn än i hemmet eller på kontoret. Datorn kan vara en källa till stor glädje och produktivitet om du bara hittar dina filer på ett bra sätt, men jag inser att folk inte tar det på allvar. Det är synd, för jag tycker att det påverkar mina klienters produktivitet oerhört negativt.

Superenkelt planeringstips

Och när det kommer till planering så har folk tyvärr inte en bättre organiseringsförmåga än att hålla koll på dokumenten. Mitt främsta tips är följande: köp kalender. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. När du har en fysisk kalender på skrivbordet så kommer du oundvikligen att fylla i aktiviteter och hålla koll. De behöver inte ta mycket plats heller, det finns ett stort utbud av små kalendrar idag.

Ordning och reda – men utan mappsystem

Visst finns det gott om handböcker om hur man planerar och organiserar, men jag har upptäckt att det inte finns någon enkel, okomplicerad lösning kring hur man håller koll på alla sina digitala dokument. Alla föreslår avancerade mappsystem som man blir helt matt av att bara titta på.

Är det bara jag som tycker att det är frustrerande och ångestfyllt att sortera filer i oändlighet?

Men: Det finns faktiskt en enkel lösning. Det finns ett sätt att slippa sortera filer i tusen mappar, och samtidigt alltid hitta det du behöver ha.

De senaste åren har både Mac- och PC-datorer fått otroligt sofistikerade sökfunktioner. Nyttja detta genom att döpa alla filer smart med logiska nyckelord i filnamnen som du tror att du kommer använda när du ska söka efter dokumentet. Med den här metoden kan du slänga ner alla filer i en enda mapp - som till exempel kan heta "Saker" - helt utan dåligt samvete.

Ja, det kan vara exakt så här enkelt och smart. Köpa almanacka och döpa sina filer smart - that's it!

21 Apr 2013