Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tre olika låntyper - för och nackdelar

Nästan alla svenskar tar någon gång ett lån. Alla kan ha olika anledningar till att behöva låna pengar, och medan någon väljer att låna pengar till ett hus så kanske någon annan är tvungen att ta ett snabblån för att ha råd att handla mat dagarna innan löning.

Det är givetvis oerhört bra att det finns möjlighet att ta lån, men bara för att man kan låna pengar så betyder det inte alltid att man bör göra det. Nedan tar vi upp några för respektive nackdelar för tre olika typer av lån.

Lån utan säkerhet (Privatlån/blancolån)

Ett lån utan säkerhet är ett banklån där banken eller långivaren inte kräver säkerhet för pengarna som man lånar. Att kunna låna pengar utan att ge säkerhet är givetvis en stor fördel för den som exempelvis vill låna pengar för att betala en semesterresa, för att köpa en bil eller för att renovera sommarstugan.

Det finns egentligen inga större nackdelar med dessa lån, förutom att räntorna brukar vara relativt höga (runt 5-15%) jämfört med exempelvis bostadslån, där bostaden fungerar som säkerhet för lånet.

Bostadslån och bolån

Det är relativt få svenskar som har möjlighet att köpa en bostad genom att använda sparade pengar. Därför är det väldigt bra att man kan låna pengar genom ett bostadslån när man vill köpa ett hus eller en lägenhet. Ett bostadslån har väldigt låga räntor i och med att banken kan ta bostaden som säkerhet för lånet.

Den stora nackdelen med ett bostadslån kan för en del människor vara att man binder upp sig på ett stort lån som kommer att äta upp en stor del av ens privatekonomi, i många fall för hela livet.

Snabblån, smslån och mikrolån

Snabblån är en typ av lån som många har väldigt olika åsikter om. En del personer menar att dessa lån är väldigt bra eftersom man enkelt kan ansöka om ett snabblån när man behöver få in snabba pengar på sitt bankkonto.

Ofta har man pengarna på sitt bankkonto redan inom en timme efter det att man ansökt om ett lån! Nackdelarna med dessa lån är att räntorna är väldigt höga samtidigt som återbetalningstiderna är väldigt korta.

 

4 Jul 2012