Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tre tips för dig som vill låna med betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning är inte jättesvårt eftersom det inte krävs någon speciellt stor skuld för att det ska bli en anmärkning av detta hela. Det räcker faktiskt bara att man missar en av sina räkningar på några hundralappar och inte lyckas ordna upp ärendet förrän det hamnat hos Kronofogden.

Det finns därför ganska många i Sverige som har dragit på sig betalningsanmärkningar och en del av dem är intresserade av att låna pengar trots detta. Men är det möjligt ? Just detta får du reda på i denna artikeln.

1. Fundera igenom ifall du verkligen ska låna

Det här tipset är väldigt grundläggande. Ifall du har en eller flera anmärkningar så innebär det att du vid något tillfälle de senaste åren har misskött en räkning eller skuld som sedan gått vidare till Kronofogden och det har då registrerats ett betalningsföreläggande. Det kan vara ett tecken på att din ekonomi inte är i den bästa formen.

Det är inte alls säkert att du har en dålig ekonomi men ifall du har det är det tveksamt ifall du bör låna. Att ta ett lån sätter ytterligare press på din ekonomi eftersom det kostar pengar och ifall du skulle få problem att återbetala lånet blir det snabbt dyrt och då kan man också snabbt hamna i ännu mer ekonomiska problem.

Se till att du verkligen klarar av ett lån innan du bestämmer dig för att låna.

2. Vänd dig till långivare som godkänner betalningsanmärkningar

Många långivare avslår direkt ansökningar från folk med betalningsanmärkningar eftersom de bedömer att dessa har sämre ekonomi. Att avslå ansökan går automatiskt då det framgår i deras regler att anmärkningar är ett hinder. Det är dock inte alls säkert att du har sämre ekonomi eftersom anmärkningar kan uppstå på grund av väldigt små skulder (kanske var du bara slarvig?) och de finns kvar i tre år (kanske hade du dålig ekonomi men har fixat till detta?).

Det finns ett antal långivare som faktiskt låter dig låna med betalningsanmärkning eftersom de väljer att göra en lite mer omfattande bedömning av din ekonomi. De bedömer alla aspekter och sätter ett betyg på din ekonomi efter inkomst, skulder, tillgångar etc och då väger de även in anmärkningar som en negativ aspekt. Ifall resten av ekonomin är stark nog kan du få låna.

3. Ta hjälp av en medsökande

Att söka till ett lån ensam när man har en ekonomi som inte räcker till är svårt. Då kan det ibland funka med en medsökande - alltså någon som ansöker om lånet tillsammans med dig och som har lika stort ansvar för att lånet återbetalas. Det är du som i första hand betalar tillbaka lånet men om du inte kan så kan långivaren enkelt vända sig till din medsökande.

Ifall du har betalningsanmärkningar kan detta vara ett sätt att få ett lån som annars är utom räckhåll. Det är lite olika regler för hur det funkar med medsökande, kanske får du inte låna även om du har en medsökande bara för att du råkar ha betalningsanmärkningar. Det finns inga garantier. Ifall du vill försöka fixa ett lån på detta vis behöver du dock en person som har en god ekonomi som är med och delar ansvaret för ditt lån.

23 Mar 2014