Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Välj säkra aktier före långsiktigt sparande

När du har pengar så vill du självklart att de ska öka i värde men samtidigt inte riskera att förlora dem, att investera i aktier är ett bra alternativ om du vill ha högre avkastning på dina sparpengar. När du investerar i aktier så bör du inte vara kortsiktig, pengarna du investerar ska du vara beredd på att kunna undvara under minst några år, gärna minst 10 år det är därför du behöver en stor portion tålamod och accepterar att börsen inte är en spelhåla, det är en långsiktig investering.

Att investera i aktier innebär alltid risker men dessa risker behöver inte vara höga om du bara förstår några fundamentala saker kring hur aktiers värde avgörs.

En akties kortsiktiga värde bestäms genom:

  1. Skillnaden mellan antalet köpare-säljare, ju fler köpare, desto högre värde och vice versa.
  2. Världsekonomin, mår världsekonomin dåligt så kan aktiens värde sjunka då företaget inte kan sälja lika mycket som vanligt. Hittills har världsekonomin alltid återhämtat sig efter en tillfällig dipp.

En akties långsiktiga värde påverkas av hur väl ett företag fungerar på marknaden, hur framtiden ser ut för specifika företag är omöjligt att säga men det finns några saker som ger de rätta förutsättningarna för att de ska fortsätta växa sig större.

  1. Företaget har produkter som är tillgängligt för alla, alla ska kunna ha råd att köpa produkterna.
  2. Företaget bör helst inte vara säsongsberoende, t.ex skidindustri.
  3. Företaget ska ha en populär produkt som t.ex coca cola, alla har druckit det och vet vad det är.
  4. Företaget ska gärna ha produkter som man är beroende av t.ex kläder, mat, läkemedel.
  5. Företaget ska ha existerat länge och växt stabilt i minst 10 år.

Dessa 5 tips är de mest grundläggande du kan använda dig av när du ska börja leta upp stabila aktier att investera i, när du hittar ett företag som du tycker passar in på några av de 5 tipsen så kan du göra en noggrannare undersökning om företaget i fråga med hjälp av alla bloggar och analyser som cirkulerar på internet.

25 Feb 2012