Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Var kommer UGGs ifrån ?

UGG stövlarna användes först i Australien. I den vackra bukten vid Byron Bay i Australien så samlades landets surfare för att njuta av det vackra vattnet och de stora vågorna. Surfarna stannade på plats i flera veckor och de upptäckte att det dock kunde bli kallt om fötterna när de vilade mellan surfpassen.

Australien har väldigt många får, så den naturliga lösningen blev att man använde den resursen för att göra enkla fårskinnsskor och stövlar. Fårskinnet hade en unik förmåga att hålla fötterna varma och samtidigt stöta bort fukt. Här i Byron Bay började historien om UGG Boots.

Vidare till kalifornien

1978 anlände en man som hette Brian Smith till Kalifornien, med sig hade han en säck med fårskinnsskor. Han älskade skorna och trodde att världen skulle dela hans entusiasm.

Liksom vid Byron Bay i Australien så var Kalifornien ett centrum för surfare och folk som sökte en avslappnad men aktiv livsstil. Brian döpte sina skor till UGG och började sälja dem i Australien. Liksom med surfarna i Australien så älskade surfarna i Kalifornien också fårskinnsskorna.

På 80-talet hade UGGs personifierat Kaliforniens avslappnade stil och försäljningen ökade stadigt längs hela kusten. Det tog inte lång tid för UGG skorna att bli populära utanför stranden och fårskinnsskorna spreds snart till både mindre och större städer.

På vintern så kunde man köpa UGG-stövlar även i skidbutikerna. När det närmade sig 90-talets slut så var UGG populära även bland kändisar. UGG blev en symbol för den avslappnade livsstil som många på den tiden sökte efter.

På 2000-talet började UGGs sprida sig österut i USA. När Oprah i ett program som heter "Oprahs Favorite Things®" bekände att hon älskade sina UGGs så öppnade världen sina ögon.

Vidare till New York

Vid 2000-talets start så började UGGs erövra catwalken. Vad som började som ett företag som gjorde produkter åt friluftsmänniskor blev snart en symbol för lyx och avslappning.

I mitten på 2000-talet ville man ha ett avslappnat mode i högsta kvalitet, där låg UGG helt rätt i tiden. Kändisarna började upptäcka UGGs och kärleken till UGG och människors intresse ökade. Denna kärlek skulle snart spridas vidare till andra delar av jorden.

23 Nov 2012