Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Varför är det ibland så svårt att få låna pengar?

Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut så kan det vara svårt att bli godkänd vid en ansökan om lån. Detta är heller inte så konstigt om man tänker på det hela då långivaren ju alltid tar en risk när den lånar ut pengar till en kund.

Känner de då att den som vill låna pengar inte har en tillräckligt bra ekonomi så måste de ju neka lånet. Allt annat vore ju faktiskt dåligt företagande från dem. Det som man kan ställa sig tvekande till är ibland vilka regler som sätts upp för att man ska kunna få låna pengar. Speciellt de gamla traditionella bankerna har ganska stela regler som ska uppfyllas.

Betalningsanmärkningar

Ett väldigt bra exempel är betalningsanmärkningar. Dessa visar utan tvekan på att den personen som vill låna pengar tidigare har gjort något dumt ekonomiskt. Det kan vara allt från att bara ha glömt att betala en räkning till att ha en ekonomi som har havererat. Problemet är bara att bankerna automatiskt nekar en ansökan om det finns anmärkningar.

Något som ju faktiskt inte alls måste stämma överens med hur verkligheten ser ut. Tänker man på att anmärkningarna hänger med i tre år så kan mycket ha hänt under denna tid. Det är fullt möjligt att ekonomin ser bra ut för tillfället.

Som en hjälp finns det ett antal låneinstitut som ser det där med betalningsanmärkningar på ett annat sätt. De tar dem som ett minus när kreditprövningen utförs men de nekar inte direkt på grund av dem. Vilket känns som ett mer modernt sätt att se på saker och ting. Sen ska sägas att dessa långivare ofta tar ut en lite högre ränta vilket tyvärr är negativt för den som vill låna.

Andra anledningar

Du kan även bli nekad ett lån av flera andra anledningar. Det kan exempelvis vara så att du redan har ansökt om lån hos många andra långivare och därmed har fått många förfrågningar hos UC. Detta är ett dåligt tecken i långivarnas ögon då de frågar sig varför du har blivit nekad tidigare.

Vidare så kräver i princip alla långivare att du har en okej inkomst för att få låna några pengar. Detta är svårt att tycka något negativt om då det faktiskt är bra att personer som inte tjänar några pengar och därmed inte kan betala tillbaka även inte tillåts att låna pengar.

En sista anledning som jag tänkte ta upp är ifall du redan har många lån. Kanske tjänar du bra med pengar, har inga anmärkningar och inte sökt några andra lån på senaste tiden men blir ändå nekad. En anledning till detta kan då vara för att du redan har andra lån som du betalar tillbaka på. Långivaren kan mycket väl anse att du har så höga lånekostnader sedan tidigare att din inkomst inte räcker till.

22 Jan 2014