Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och vi har som mål att bli den största och vackraste svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Verklighetsbaserade Filmer

Filmer Baserade på verklighet

Verklighetsbaserade filmer är filmer som antingen är baserade på en verklig händelse eller direkt tagen från en verklig händelse. Det finns inte särskilt många filmer som uppfyller kraven för den senare versionen. En film som nästan hamnar under dess kategori är Into The Wild som handlar om Chris McCandless. Han är en kille som precis graduerat från skolan. Han har alltid avskytt samhället i sig och bestämmer sig för att ge bort alla hans sparpengar till välgörande ändamål. Han säger upp sin kontakt med familjen och bryter sig loss från de vardagliga vanorna vi andra sysslar med. Målet är ett livslångt äventyr upp till Alaska.

Chris efterlämnade sig en bok med anteckningar som författaren Jon Krakauer använde för att skriva boken med samma namn. Jon gick i Chris McCandless spår för att vara säker på att hans bok skulle följa äventyret så bra som möjligt. Boken vart en bestseller och gjordes senare även till film. Eftersom Jon inte riktigt kan vara säker på att han har fått med alla detaljer så kan man därför inte säga att den är direkt tagen från den verkliga händelsen.

Into The Wild är bara en film i en rad av riktigt bra verklighetsbaserade filmer. En film som verkligen uppfyller kraven för att "vara direkt tagen från en verklig händelse" är 127 Hours. En film som har James Franco i huvudrollen. Den handlar om en kille som fastnar med armen under ett stenblock långt ute i öknen. Här har man gått så långt att man efterliknat varenda liten detalj ifrån den verkliga händelsen. Mycket av detta tack vare att personen som råkade ut för olyckan, filmade sig själv under tid han var fast.

Jag älskar verkligen dessa verklighetsbaserade filmer då man lättare kan sätta sig in i huvudpersonens upplevelse. De bidrar alltid med ett bra budskap och berör de flesta som ser den, killar som tjejer. Jag rekommenderar verkligen alla denna genre som är minst lika intressant som alla dessa påhittade actionfilmer.

Tyvärr finns det ju också filmer vars producenter och regissörer påstår att den är baserad på verklighet fast den egentligen inte är det. Ett klassiskt exempel på detta är Blair Witch Project. En skitfilm som fick enorm uppmärksamhet då producenterna marknadsförde filmen som att den hade haft verkligt film material. Man gjorde insändare i olika tidningar där man skrev att ungdomar försvunnit i en skog helt mystiskt och att deras videokamera återfunnits. Med hjälp av denna lögn till marknadsföring så lyckades man få ut $248,639,099 i intäkter från sin skräpfilm som endast hade en budget på $60,000. En ökning som är mer än 4000 gånger större än budgeten..

13 Dec 2011