Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

3 tips på studentpresent - Personlig, praktisk eller upplevelsepresent

Det börjar närma sig de varma månaderna på året, och med vårens och sommarens intåg är det också hög tid att börja tänka på studentpresent. En uppgift som många förknippar med beslutsångest och allmän villrådighet. Studenten är ju en minst sagt viktig högtid, inte bara för studenten själv, utan för hela familjen. Det är en dag som alla vill minnas med glädje, men också med det vemod som avskedet från skolkamraterna skapar. Stundens allvar är något som kan göra det svårt för presentköparen att välja rätt "nivå" på presenten. Här följer därför ett par riktlinjer och tips för en lyckad studentpresent.

1. Personliga studentpresenter är svåra att misslyckas med

Egentligen är det en bra riktlinje för att ge bort en present överhuvudtaget. Men kanske extra viktig under studenten. Inte minst eftersom det är en händelse i studentens liv som aldrig återkommer, och som därför är djupt personlig i sig själv. Vad menas då med att ge bort en personlig studentpresent?

Jo, det är försås en present som tar utgångspunkt i studentens intressen eller preferenser. En gåva som visar att du ansträngt dig för att ta reda på vad studenten verkligen tycker om och som bottnar i studentens unika personlighet. Exempelvis, om studenten ifråga är intresserad av bilar, kan det vara en god idé att ge bort en upplevelsepresent där studenten får köra en supersportbil under ett par minuter.

Poängen är att anstränga sig för att ta reda på viktiga karaktärsdrag i studentens personlighet, och sedan basera din gåva på detta. Givetvis kan en sådan studentpresent vara tidskrävande, allra helst om du inte känner studenten så bra och måste lägga energi på att ta reda på mer om studentens personlighet.

2. Den praktiska studentpresenten

Ett enklare val än att rikta fokus på det strikt "personliga" är att välja en mer praktisk studentpresent. De flesta studenter är ju runt 18, 19 år och kommer sannolikt att flytta hemmifrån inom en snar framtid. Kanske ska de ut och resa i världen efter studenten, eller bege sig iväg till en annan stad för akademiska studier. En "praktisk" studentpresent i det här sammanhanget är därför en present som underlättar flytten, resan eller hela processen med att "bli vuxen".

En klassiker är exempelvis ett par riktigt bra köksknivar (eller andra välbehövliga köksgeråd).

3. Upplevelsepresent och äventyr

Upplevelser, kickar, resor och äventyr hör ungdomen till. Många studenter är sugna på att uppleva nya saker och "se sig om" i världen. I detta avseende är en upplevelsepresent alltid en utmärkt gåva.

En stor fördel med att köpa en upplevlesepresent är dels att det finns så mycket att välja på (det är alltså inga problem att anpassa presenten efter studentens personliga preferenser), och dels för att man kan beställa presenten på nätet hur snabbt som helst.

23 Apr 2012