Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

4 frågor man alltid bör ställa till motorcykelförsäljare

Att köpa en motorcykel, och inte minst om det är den allra första du nånsin köper, kan vara en otroligt rolig investering. Men drömmen kan snabbt bytas ut till en mardröm om man inte genomför en detaljrik granskning innan man köper motorcykeln. Detta är främst extremt viktigt om du köper av en privatperson. Är det ett företag/firma som säljer kan man vara en aning säkrare, men även här finns skojare så det gäller att vara nitisk och kritisk från första början.

Därför hade jag nu tänkt att presentera lite tips kring hur du kan gå tillväga vid köp av motorcykel. Vad man bör kontrollera och lite andra saker innan köpet genomförs.

Obligatoriska frågor

Där finns ett antal obligatoriska frågor som du alltid bör ställa till säljaren. Ringer du t.ex på en internetannons så är det väldigt viktigt att du ställer dessa frågor till personen i telefonen. Ha penna och papper redo och skriv upp svaren på dina frågor här. När du sedan besöker säljaren för att titta lite närmare på motorcykeln kan du ställa samma frågor. Får du inte samma svar är det antagligen något skumt på gång...

4 frågor man bör ställa.

1. Har motorcykeln varit inne på service när en viss tid har gått och har fordonet servats helt enligt tillverkarens regler och rekommendationer ?

2. Hur är skicket på fordonet idag i jämförelse med när den var helt ny ?

3. Hur är det med besiktning ? Är den besiktad nyligen och i så fall, kan jag få se papper på detta ?

4. Hur många mil har motorcykeln på sin nacke ?

En trevlig liten sak man kan göra är att göra en så kallad "extrakontroll" om man tycker säljaren verkar skum. Då behöver du registreringsnumret på motorcykeln. Sen är det bara att surfa in på VV.se (Vägverkets fordonsupplysing) och härifrån blir det möjligt för dig att kontrollera hur många mil motorcykeln hade gått vid förra besiktningen, men även om fordonet har några skatteskulder som ligger och lurar i bakgrunden.

7 Feb 2012