Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

5 faktorer - därför är fysisk aktivitet viktigt för att gå ner i vikt

Det är inte alltid saker och ting är vad de till en början verkar vara när det kommer till projektet att gå ner i vikt. Exempelvis kan det vara missvisande att bara stirra sig blind på vågen när man utvärderat om det varit någon "mening" med att slita i joggingspåret eller kämpa med vikterna på gymmet. Detta eftersom spridningseffekterna av denna slags träning kan vara omfattande - och nyttigt på lång sikt.

Styrketräning är ett klassiskt exempel på detta. Denna träningsform ökar muskelmassan och kroppsvattnet, vilket kan leda till en viktuppgång, samtidigt som det ökar din förmåga att bränna fett. Vilket givetvis är väldigt bra på lång sikt.

Det vanliga är att man omedelbart går ner i vikt när man ökar dosen av motion och träning. Inte minst om du är "otränad" sen tidigare.

För att du ska få lite inspiration följer här 5 viktiga faktorer som visar varför fysisk aktivitet är den rätta vägen att gå om du vill gå ner i vikt snabbt. Mer argument och inspiration hittar du på www.ganeriviktsnabbt2.wordpress.com

1. Du ökar din fettförbränning Som nämnts leder fysisk aktivitet till ökad energiförbrukning över lag, både under och efter aktiviteten. Detta leder till att du även kommer att bränna mer fett och kalorier när du vilar.

2. Bättre hållning och skelettstruktur Fysisk aktivitet, såsom styrketräning, leder till en ökning av skelettmuskulatur, vilket i sin tur ökad ämnesomsättningen. Dessutom kommer du överlag att vara mer positiv till att röra på dig, eftersom det blir mindre ansträngande att exempelvis gå i trappor eller ta cykeln till jobbet.

3. Bättre kost Undersökningar visar att de som motionerar regelbundet även är tvingade att äta mer regelbundet för att orka. Och ett mer balanserat kostintag är positivt för alla som vill gå ner i vikt.

4. Ökar syresättningen Fysisk aktivitet ökar syreupptagningsförmågan, vilket gör att kaloriförbrukningen potentiellt kan ökas tack vare högre arbetskapacitet och ökad tolerans för fysisk aktivitet i allmänhet. Återigen: du orkar röra på dig mer och skapa effekter för att gå ner i vikt även i vardagen.

5. Mentala hälsan förbättras Att motionera ger även gynnsamma effekter på den psykiska hälsan, mild depression och oro minskar, samtidigt som självförtroendet ökar.

29 Jun 2013