Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

5 måsten innan du köper hus

Det är lätt att tappa greppet i längtan av att köpa hus och av drömmen om ett nytt liv i ett nytt hem. Låt oss därför gå igenom grunderna i husköp. Hur ska du förbereda dig, och vilka motgångar kan du förvänta dig när du börjar leta efter ett nytt hem?

1 - Gör dig av med dina skulder och spara pengar Först och främst måste du veta när det är rätt tillfälle att köpa hus, och det har ingenting att göra med kalendern eller om du snubblar över ett kap. Vad det handlar om är att du måste vara fri från dina skulder och ha pengar ihop-sparat för nödsituationer innan du ens tänker tanken att köpa hus. Många kommer inte så långt innan de köper hus, vilket kan göra det tufft för de ekonomisk när de får oväntade utgifter eller kanske t.o.m. blir uppsagda från jobbet.

2 - Håll en konservativ budget En fin bostad är inte lika roligt att äga när du inte har råd att göra annat än att bo, livet är kort och du vill förmodligen ha råd att leva lite också. Se därför till att inte svänga ut när du letar efter din nya bostad. Budgetera för ett tak på din månadskostnad för bolånet på runt 25% av din nettolön. Håller du den här gränsen har du fortfarande utrymme i din budget för oförutsedda utgifter, nöjen och olika former av spar som t.ex. pensionspar.

3 - Se till att du har pengar till handpenning Du måste se till att ha sparat ihop till åtminstone 15% av köpesumman, men 20% är naturligtvis bättre för att komma ner i räntekostnader. Det rör sig i många fall om ganska mycket pengar men här kan du få tips på hur man får pengar till handpenning. Det krävs oftast planering, gärna i från tidig ålder, för att kunna göra en riktigt bra bostadsaffär.

4 - Låt inte känslorna ta över Du har varit väldigt ambitiös och målmedveten för att nå såhär långt. Nu när det är dags att ge sig ut och leta, håll dig i skinnet. Det är väldigt lätt att strunta i budgeten när känslorna tar över och du blir förälskad i ett visst hem eller kvarter. Tålamod är inte bara fiskarens bäste vän, utan även husköparens. Hittar du ingenting du älskar inom rätt prisspann - vänta. Ditt drömhem kommer snart att dyka upp.

5 - Håll huvudet på skaft Så fort du lagt ett bud på ett hus är det lätt att slappna av och börja planera för flytt, men det är fortfarande viktigt att hålla dig fokuserad. Budgivningen kan utvecklas till en mardröm, huset ska besiktigas, lagfarter ska skrivas osv. Du måste vara på din vakt för att se till att ditt husköp går så smidigt som möjligt, och för att försöka stöta på överraskningarna innan du flyttar in.

Ingen vill hamna i samma sitts som Björn Skifs gjorde i filmen Drömkåken. Tar du vara på de här tipsen så kommer din husaffär med stor sannolikhet att bli lyckad. Att köpa rätt hus vid rätt tillfälle kräver mycket förberedelse och hårt jobb, men belöningen får du när du vet att ditt hus verkligen är ditt drömhus istället för mardröm.

22 Sep 2014