Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

5 tips för en effektiv viktminskning

Ett av de vanligaste träningsmålen idag är att gå ner i vikt. Vår natur och våra instinkter driver oss att söka upp föda, och samtidigt finns det livsmedel var försäljare försöker optimera för att få dig att vilja äta så mycket det bara är möjligt.

Att bränna fett och minska i vikt kan verka svårt till en början, men är inte så komplicerat när du väl lärt dig lite grundläggande tips och regler. I den här artikeln finner du fem tips med syftet att hjälpa dig till en sundare kosthållning.

1. Gör av med fler kalorier än du stoppar i dig

Viktminskning börjar med ett kaloriunderskott. För att gå ner i vikt måste du göra av med fler kalorier än du behöver, på det viset tvingas kroppen ta av sina lagrade reserver, och fettsyror frisätts från dina lager av underhudsfett för att möta energibehovet. Ta reda på hur stort just ditt kaloribehov är, och sträva sedan efter att äta mindre energi än så.

2. Motion förbrukar energi

Ett sätt att enklare skapa ett energiunderskott är genom att träna. Både konditionsträning och styrketräning förbrukar kalorier, och har flera positiva effekter på din hälsa. Börja försiktigt, med aktiviteter du gillar, och skapa en långsiktig vana.

3. Fokusera på bra mat

Låt ditt matintag bestå av näringsrika råvaror, istället för sockerfylld skräpmat som mättar dåligt. Med bra mat fungerar dina mättnadssignaler bättre, och det blir lättare att minska i vikt.

4. Drick inte dina kalorier

Ett enkelt sätt att få i sig fler kalorier än vad du hade tänkt är att dricka läsk, juicer och andra sötade drycker. Drycker som innehåller socker mättar inte alls lika bra som näringsrik mat gör, och det är stor risk att du får i dig fler kalorier än du egentligen behöver. Genom att dricka vatten istället för juice eller läsk har du reducerat en stor bov i överviktsdramat.

5. Låt det ta tid, ändra en sak i taget

De flesta personer går inte upp mer än något enstaka kilo fett per år. Det finns alltså goda chanser att det tog väldigt många år för dig att samla på dig den övervikten du bär på idag, och det kan vara värt att tänka på nu när du ska bli av med den. Med en god diet och lite motion är det möjligt att göra sig av med stora mängder kroppsfett på bara några månader, men kom ihåg att det är den tidshorisonten som gäller när du ska bränna fett, och inte ett par veckor.

Satsa på att skapa nya rutiner som du kommer kunna hålla dig till, så förbättras dina möjligheter att hålla din nya vikt.

Det här var lite grundläggande råd om hur du kan lyckas med din viktminskning. Förhoppningsvis kommer tipsen att vara till nytta, och dela gärna med dig av den här artikeln på din blogg eller på Facebook om du tror att fler kan ha nytta av den!

3 Jan 2014