Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

8 tips om hur du skriver en artikel

En artikelkatalog är en databas med artiklar med allt mellan himmel och jord, eller nischat kring exempelvis sökmotoroptimering.

Denna artikelkatalog är en av de mer ovanliga.

Ägaren till artikelkatalogen ser seriöst på att bygga upp en stark och väl fungerande databas med artiklar. För att detta ska ske så krävs det att du följer ett antal punkter.

Långa artiklar i artikelkataloger

Den här artikelkatalogen kräver att din artikel innehåller minst 300 ord innan du publicerar den. Detta är i minsta laget eftersom sökmotorerna premierar längre artiklar. Längre artiklar innehåller mer kvalitativt innehåll, vilket gör besökarna glada. För att skriva en bra artikel måste man tänka lite på vad sökmotorerna vill. Sökmotorerna vill leverera sökresultat som sökarna tycker om och läser, annars tjänar de inga pengar. Längd på bra artiklar brukar ligga mellan 5-800 ord, längre än så behöver du inte skriva.

Flera länkar i din artikel

Artikelparadis tillåter max två länkar per artikel. Jag brukar rekommendera att man endast använder en länk i sin artikel för att kanalisera kraft och relevans till en och samma plats. Vill man istället ha flera länkar så kan man skriva ännu en artikel inom sitt favoritämne. Detta vinner både du och artikelkatalogen på. Just i denna artikel kommer jag att använda två länkar bara för att påvisa olika sätt att driva trafik.

Sunt förnuft vad man skriver om

För vissa är det inte helt självklart att man inte ska skriva om våld, hat, rasism eller trakasserier. Trots detta är det en regel som behöver påminnas om. Vill man skriva om ämnen som dessa kan man vända sig till t.ex Flashback eller andra forum där anonymitet inte är ett problem.

Unika artiklar är ett måste

En gång i tiden kunde man återanvända gamla artiklar i flera artikelkataloger och därmed bygga många länkar på kort tid. Effektivt eller hur? De senaste åren så har sökmotorerna blivit allt mer tuffa på detta, och numera så godkänner ingen av de svenska artikelkatalogerna att man återanvänder samma text som redan finns publicerad på en annan sida. Det som kallas för ”duplicate content” innebär i slutändan att din artikel blir borttagen ur index och inte medför någon kraft, det leder till att artikelkatalogen straffas för det du gör, och till sist leder det även till att din och alla andras hemsidor som länkar från artikelkatalogen straffas för att du använt en artikel som helt eller delvis redan finns indexerad av sökmotorerna.

Det krävs inget Nobelpris för att skriva en artikel

Att skriva en artikel i syfte att publicera den på en artikelkatalog kräver inte en magisterexamen i Svensk litteratur eller examen från Journalisthögskolan. Däremot bör du kunna använda ett vårdat språk och även kunna skriva grammatiskt korrekt, annars kommer ägaren av artikelkatalogen att bita dig i svansen och i värsta fall inte tillåta dig att publicera din artikel. Tänk också på att svenska artikelkataloger vill ha artiklar på svenska. Vill du skriva på engelska för en engelsk hemsida så vänd dig till de artikelkataloger som finns i USA.

Tjäna pengar på artikelkataloger

Vissa artikelkataloger tillåter att du lägger in Adsense i närheten av dina artiklar. Alla bäckar små, leder snart till en stor å, även när man räknar in besökare till artikelkataloger. På sikt så kan du faktiskt tjäna pengar på att skriva artiklar, och skriver du en kvalitativ artikel så kommer fler att läsa hela artikeln, och därmed får dina annonser fler klick. Hörde jag katsching?

En artikel tar inte en hel dag

Är du rapp i fingrarna och inte har några större problem med fantasin så hinner du med att skriva en artikel som denna på 759 välstavade och glänsande ord på 30 minuter ungefär. Är du lite ovan vid tangentbordet så kan det ta lite längre tid. Om du inte anser dig ha tid att skriva artiklar på egen hand så finns det ett flertal copywriters du kan anlita.

Låt kreativiteten flöda i dina artiklar

Slutligen vill jag att du ska ta med dig detta i bakhuvudet när du ger dig in på att skriva artiklar, antingen för dig själv eller någon annan. Övning ger färdighet. Skaffa dig en rutin för hur du gör för att få fokus kring ditt skrivande, det fungerar säkerligen inte så bra att sitta på ett skrikigt kafé och försöka vara kreativ. Lås in dig, stäng av telefonen, stäng ner Facebook och andra chattprogram och låt fantasins energi flöda fram över dina fingrar medan du lekande lätt skriver dina artiklar om allt mellan himmel och jord. Lycka till!

 

26 Jan 2013