Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

9 anledningar till att resa till Karibien!

Att Karibien som resmål växer och ökar i popularitet är ingen nyhet. Varje säsong slår de svenska resebolagen nya bokningsrekord och alltfler upptäcker en destination som de mer än gärna vill återkomma till när det har varit där. Vad är det som egentligen lockar svenskarna till den karibiska övärlden utöver en väldigt (nåja) billig dollar då?

Låt oss bena ut de 9 största anledningarna till att varje svensk någon gång i livet bör besöka Västindien. På denna sida får du tips på resor till Västindien.

9 anledningar till att resa till Västindien

  1. Stränderna är oslagbara, ständigt omringade av turkost vatten. Vattnet och stränderna är dessutom på de flesta öar förbluffande rena.
  2. Boendet på Karibien håller absolut toppklass. Det finns knappt vandrarhem, hit kommer man för att vältra sig i lyx, ofta mycket prisvärd sådan. Dessutom har Karibien förmodligen flest lyxhotell per capita av alla områden i hela världen. Det finns också flertalet så kallade "resorts", det vill säga stora hotellområden som är "All inclusive." Vi tycker dock att det ska vara ett lite mer äventyr att resa till Västindien. De flesta öarna är dessutom mycket säkra, så det är fullständigt onödigt att låsa in sig bakom stora, stänga grindar.
  3. De livsbejakande festivalerna arrangeras runtom i Karibien året runt. I princip så pågår det någon form av spektakulär festival varje dag hela året. Den kanske mest populära av dem alla är festivalen i Trinidad och Tobago. Fler karnevaler/festivaler? Testa musikfestivaler såsom St Lucia och Barbados Jazz eller Jamaica Reggae Festival. Även mindre kända festivaler som Mashramani i Guyana, Surifesta i Surinam och Gimistory i Caymanöarna och de mer religiöst baserade festivalerna i Trinidad och Tobago, Guyana och Surinam är värda biljetten!
  4. Den karibiska maten är känd och mycket omväxlande. Gamla matkulturer har blandats med koloniala influenser (de bästa köken har de franska territorierna) och det bjuds på mycket grillat, med färska grönsaker. För dig som gillar skaldjur och fisk är Karibien rena rama paradiset. Traditionell karibisk mat är en fusion mellan afrikanska, indianska, europeiska, ostindiska och kinesiska mattraditioner. Den är dessutom ofta billig, även om priset varierar mellan öarna. De mer utpräglade lyxöarna har förstås högre priser, men ändå inte på "Oslo-nivå", så att säga.
  5. Solnedgångarna i Västindien är fullständigt oslagbara. Alla regnbågens färger, och några till, återspeglar sig i de makalösa solnedgångarna som denna del av världen har att erbjuda.
  6. "Island hopping" är ett grymt äventyr. Det finns så många som 7000 öar att utforska i den västindiska övärlden! Det arrangeras kryssningar från flera olika utgångsplatser. Det är billigare att flyga ner och därifrån boka en kryssning i motsats till att boka en från ett svenskt bolag.
  7. Det karibiska folket är en turistattraktion i sig. De är mycket livsbejakande, nyfikna, vackra och vänligt inställda mot turister. Man kommer för solen men stannar för folket.
  8. Historien som formats av en rad europeiska stormakter (inklusive Sverige som faktiskt ägde St Barts en gång i tiden!) i denna del av världen är mycket fascinerande. Dessutom skadar det inte att Västindien var ett pirattillhåll och att flera populära legender, som zombies och vodoo har sitt ursprung här. De kanske bästa öarna att besöka för den som är historie-intresserad är Dominkanska Republiken, Antigua, Barbuda och Jamaica!
  9. Dykning och snorkling. Ingen annan plats i världen erbjuder ett mer fascinerande landskap under ytan!

26 Jan 2014