Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

A-kassa - Vad innebär arbetsvillkoret?

På grund av ekonomiska kriser runt om i världen och i synnerhet i Europa så väljer allt fler att gå med i en a-kassa. Avgifterna kan variera väldigt mycket i de olika a-kassorna och därför kan det vara bra om du gör lite research genom att ringa runt till de olika kassorna för att se om du kan bli medlem i den billigaste.

En annan viktig sak att tänka på om du funderar på att teckna ett medlemskap i en a-kassa är det så kallade "Arbetsvillkoret".

Arbetsvillkoret är ett av de krav som du måste uppfylla för att kunna få ut någon ersättning om du skulle bli arbetslös. Syftet med arbetsvillkoret är att det inte skall vara för enkelt att få ersättning från arbetslöshetsförsäkringen.

A-kassorna har gjort bedömningen att det skulle bli en alldeles för dyr arbetslöshetsförsäkring om man skulle kunna göra så. Jag tänkte därför med denna text lära dig lite mer om hur detta arbetsvillkor fungerar.

Arbetsvillkoret - En typ av kvalifikationstid i arbetslöshetsförsäkringen

A-kassans arbetsvillkor är ett av kraven som ställs på dig för att få ersättning om du blir arbetslös. Villkoret innebär att du måste ha jobbat minst ett halvår innan du blev arbetsös. Under denna tid så måste du även ha jobbat i genomsnitt 80 timmar per månad, vilket mostvarar ungefär en halvtidstjänst.

Om du under denna tid har studerat, varit sjukskriven eller vårdat sjukt barn så kan du i vissa fall tillgodoräkna dig denna tid i arbetsvillkoret. Du har ett år på dig att klara detta villkor, och denna tid kallas för ramtid. Denna så kallade ramtid startar samma dag som du skrivit in dig hos arbetsförmedlingen.

Om du inte klarar arbetsvillkoret så kan a-kassan göra en bedömning huruvida du karar det så kallade "alternativa arbetvillkoret". Detta innebär att du måste ha jobbat minst 480 timmar under ett halvår och där varje månad måste ha inneburit minst 50 timmar, arbetad tid.

4 Jun 2012