Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Acai - Superbäret från Amazonas

Acaibär är ett av de bär som räknas till kategorin “super fruits” eller “superbär” som det heter på svenska eftersom det är ett väldigt näringsrikt bär som innehåller många antioxidanter. Acai är ett palmträd som växer i Amazonas i Sydamerika. Frukten från detta träd, acaibären, har länge använts av urbefolkningen i områdena där trädet växer vilt för att behandla en rad olika sjukdomar.

Smaken på acaibär är väldigt nötig och det påminner en del om choklad. Till skillnad från andra bär är acai dock inte särskilt söt eller sur. Precis efter att bären skördas och innan de skickas till länder utanför Brasilien och Sydamerika så fryses de ner för att bevara sin smak och alla de nyttiga näringsämnen som finns i bäret.

Vill man hålla sig frisk så är det en bra idé att äta acaibär, eller frukter med liknande näringsinnehåll, regelbundet för att få i sig alla vitaminer som man behöver på ett naturligt sätt. Acaibär är en hälsosam källa till både C- och E-vitamin, men även till vitaminerna B1, B2 och B3. För att kroppens celler ska kunna fungera och utföra sina uppgifter behöver de även mineraler.

Acaibär innehåller bland annat mineralerna järn, kalcium och magnesium. Man skulle kunna få i sig alla dessa ämnen från vitamintabletter och kapslar, men för att få en så bra generell hälsa som möjligt bör man inta dem via sin kost. Acai går att köpa som torkade bär vilket passar bra att äta som mellanmål eller till müslin. Det finns dock juicer, smoothies och bars som också innehåller acai.

En sak som gör acai väldigt intressant är att det är ett av de bär i världen som innehåller allra mest antioxidanter. Dessa antioxidanter behövs för att neutralisera fria radikaler och skydda kroppens celler från skador och de negativa effekterna på åldrande.

Acaibär innehåller också relativt stora mängder av fettsyran omega-9 som kan sänka halterna av det dåliga LDL-kolesterolet i blodet. Mer information om acaibär finns på Supernyttigt.se.

25 Jul 2012