Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Alla arbetsplatser bör ha första hjälpen!

Här ser du en hjärtstartare. Innan jag lärde mig någonting om hjärt- och lungräddning och hur man kan rädda liv, visste jag inte om att sådana ens fanns. Nu vet jag, det borde du med göra. En hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död. Den räddar liv nämligen. Även om man är ung, kan man ha ett svagt hjärta, ett hjärtfel, som man kanske har fötts med utan att veta om det. Ibland läser man om unga människor som plötsligt dött på idrottsplatsen, eller var som helst. Hade de som varit nära en sådan ungdom, haft en hjärtstartare hade den unga personen överlevt.

Alla arbetsplatser borde ha hjärtstartare

Vi är ju så noga med att ha första hjälpen på våra arbetsplatser. Men de flesta första-hjälpen-kit har enbart plåster, gasbinda och sårsprit, men det saknas en hjärtstartare. Sekunderna som tickar efter att någon har fått en akut hjärtattack, eller hjärtinfarkt, är dyrbara sekunder. Det tar alltid mellan tio till tjugo minuter innan en ambulans är på plats. Då är det viktigt för dem som finns runt den person som har drabbats att veta hur de kan få igång hjärtat igen. Ett hjärta kan man oftast få igång igen, även om et gått minuter sedan det stannade. Men hjärnan behöver syre för att inte ta skada, och det syret är det hjärtat som förser den med. Därför är en hjärtstartare absolut nödvändig.

Inte svårt med hjärtstartare

Det är inte svårt att lära sig hur man ska göra. Först och främst bör hela personalkåren gå en hlr-utbildning (hjärt- och lungräddning) hos Hearty AB. Där får man lära sig exakt vad man ska göra om någon drabbas på ens arbetsplats. En hjärtstartare är inte svår att hantera. Den talar om för dig exakt vad du ska göra. En utbildning i hlr är också ett nödvändigt stöd för att inte drabbas av panik. Har du rätt kunskap vet du precis vad du ska göra. Alla borde gå en hlr-utbildning.

5 Oct 2017