Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Alla har rätt till tandvård!

Känslan av att borra i tänderna får de flesta människorna att rysa till i ren förskräckelse, man behöver inte ha tandläkarskräck för att känna obehag inför ett sådant besök.

De flesta har något obehagligt minne med sig från tandläkaren som gör att de gärna drar sig från att gå dit igen. ”Det kan vänta lite till” är en vanlig tankegång när man får brevet med tandläkartiden. Att låta det gå för långt mellan besöken kan göra betydligt med skada än nytta!

Att få allvarliga skador på tänderna kan leda till stora problem som får borren att verka mer vänlig. Tänder är inget som växer ut igen, de är uppbyggda av emalj som kroppen inte reproducerar utan försvinner den är den helt enkelt försvunnen.

Tillräckligt stora skador på en tand leder till att man måste dra ut den och ersätta den med ett tandimplantat, processen förklaras på www.tandimplantatmalmö.com där man även finner information om implantat och tandvård.

Detta är självklart en jobbig process, speciellt om man lider av tandläkarskräck, därför bör man alltid se till att gå på regelbundna besök även om det tar emot. Ett mindre besök är alltid bättre än en lång process.

Olika tandvårdsbehov

Alla människor har olika typer av tandvårdsbehov men gemensamt för alla är att man måste gå till tandläkaren. En person med tandimplantat har självklart ett annat behov än en person som har hål i en tand, men alla har rätt till tandvård.

En av de största anledningarna till att många väljer att skjuta upp sina besök eller helt enkelt inte gå dit alls är på grund av kostnaden. Det kan många gånger vara dyrt att besöka en tandläkare och rädslan av att det faktiskt ska vara ett problem eller skada som kostar ännu mer är helt enkelt för stor för vissa. Rekommendationen är att man går på sitt årliga besök, eller vart annat år för vissa, och gör sina kontroller för att slippa oförutsedda utgifter och för större skador i framtiden.

Tandläkare utbildas för att hantera tandläkarskräck

Det är många som går runt med en klump i magen varje gång de ska på ett tandläkarbesök, det kan vara en dålig upplevelse från barndomen som fortfarande gör sig påmind. För många är tänderna och munnen väldigt känsligt område, det slipas och petas med vassa verktyg och man behöver inte ha tandläkarskräck för att tycka att det är obehagligt.

Idag är det vanligt att pedagogisk utbildning om hur man hanterar personer med svår skräck ingår i tandläkarutbildningen. Detta är något som gör det lättare både för tandläkaren men självklart även för patienten.

För att slippa onödiga tandläkarbesök bör man sköta sin vardagliga munhygien på bästa sätt, så som att borsta två gånger om dagen och vara noga med att skölja med flour. Då minskar man risken för problem och skador som i sin tur leder till smärtsamma besök.

Prata alltid med din tandläkare för rekommendationer om hur just du ska sköta dina tänder, alla är olika och ibland behövs det speciell vård för att uppnå optimal tandhygien.

4 May 2014