Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Alla hjärtans dag, en högtid

Alla hjärtans dag som vi alla känner till är egentligen ingen högtid utan mer en temadag med temat kärlek. Alla hjärtans dag firas i Sverige den 14:e februari varje år. Denna tradition går att spåra långt tillbaka i tiden, så långt som 200-300 talet finns det dokument som talar för att denna dag firades redan då.

Det va helgonet Sankt Valentin i Frankrike som uppmärksammade denna tradition och det är därför som dagen även kallas Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Denna högtid har dock inte alltid varit förknippad med kärlek och romantik, detta uppkom först under medeltiden. Det va egentligen på grund av fåglarna som denna förknippning uppkom. När alla hjärtans dag firas i mitten av februari så är det samtidigt som dåtidens folk föreställde sig att fåglarna sökte och fann sin partner.

Detta gjorde att pojkarna och flickorna på den tiden inspirerades och funderade över vem som skulle tänkas bli deras ”Valentin”. Att bli någons ”Valentin” innebar då att man skulle hålla ihop, ända fram tills nästa alla hjärtans dag då man hade möjligheten att söka en ny Valentin.

I Sverige är alla hjärtans dag en stor kommersiell dag då mycket gåvor och presenter ska byta ägare. Enligt Svensk handel så firar över 56% av Sveriges befolkning alla hjärtans dag. Det är denna dag man visar sin älskade hur mycket man tycker om henne/honom genom att ge bort en kärleksgåva eller romantisk present.

En av de mest populära gåvorna under alla hjärtans dag är rosorna och middagsbjudningarna. Med blommornas språk kan man enkelt berätta hur mycket mycket man tycker om sin partner. Under alla hjärtans dag så säljs det i snitt över fyra miljoner rosor och de mest populära rosorna är de mörka.

Missa nu inte nästa alla hjärtans dag utan försök att göra dagen till något speciellt. Bjud ut din partner och köp ett omfång rosor och visa din uppskattning.

7 Jun 2013