Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Allmänt om Jennifer Aniston

Den amerikanska skådespelerskan Jennifer Aniston är dotter till såpopera kändisen John Aniston och hans skådespelande fru Nancy Down. Hon har en brokig etnisk bakgrund med rötter i Italien, Grekland, Irland och Skottland men har bortsett från ett år i Grekland bott i USA större delen av sitt liv.

Familjen bodde till en början i närheten av Los Angeles i Kalifornien men flyttade senare till Eddystone i Pennsylvania för att till sist landa i världsmetropolen New York.

Karriären som skådespelerska

Efter flera roller i mindre filmer och produktioner för TV lyckades Jennifer Aniston att säkra en plats i den numera världsberömda komediserien Vänner. Hon läste först för rollen som Monica Geller men fick den inte då aktrisen Courtney Cox knep platsen. Istället fick hon rollen som Rachel Green, en karaktär som blev en av de mest populära under tio års tid med serien.

Att jobba med serien var väldigt lukrativt för henne då hon enbart under de tre sista säsongerna tjänade en miljon dollar per avsnitt. De tre sista säsongerna innehöll sammanlagt 69 avsnitt.

Vid sidan av sitt arbete för TV ägnade Jennifer Aniston även tid åt allt viktigare roller i filmer. Filmkarriären inleddes i mindre produktioner såsom Office Space och The Good Girl och därefter kom de stora framgångarna på den vita duken i filmer som Bruce Almighty, Along Came Polly, Derailed och Rumor Has It, Friends with Money och The Break-Up.

Jennifer Anistons största framgång i filmsammanhang kom 2008 då filmen Marley & Me enbart på juldagen drog in 14 miljoner dollar genom biljettförsäljning på biografer runt om i USA. Därefter kom filmen He's Just Not That into You som sammanlagt drog in nästan 28 miljoner dollar. Båda filmerna toppade listan över de för tiden mest populära filmerna.

Privatlivet

Jennifer gifte sig med skådespelaren Brad Pitt år 2000 och fem år senare, efter spekulationer om att hennes man varit otrogen med sin nuvarande fru Angelina Jolie, tog paret ut skilsmässa. Sedan dess har hon varit sammankopplad med skådespelaren Vince Vaughn och musikern John Mayer.

Sensommaren 2012 annonserade Aniston att hon hade förlovat sig med Justin Theroux som är mest känd för sitt deltagande i flera komedier såsom Strangers with Candy, Your Highness och Wanderlust. Det ska ha varit under produktionen av den sistnämnda filmen paret träffades och blev kära.

5 Jul 2013