Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Aloe Vera lugnar och lindrar stress hos hunden

Dagens hundar utsätts ständigt för både psykiska och fysiska påfrestningar. Det kan vara allt från att åka bil, att vistas i en ny miljö, att lämnas ensamma eller att bli överaktiverade. När hunden upplever att den inte kan kontrollera situationen så blir den stressad.Stress är ett naturligt tillstånd. Men om hunden utsätts för stress under en längre tid utan att den får möjlighet att återhämta sig är hundens psykiska och fysiska välmående hotat. Forskarna är överens om att långvarig stress försvagar immunförsvaret och försämrar kroppens motstånd mot infektioner.

Hunden kan få en så kallad "stressmage", det vill säga, att den blir känslig i tarmen och reagerar med att få diarré. Hundens förmåga att ta upp näring blir sämre, samtidigt som kroppens egna energi- vitamin- och mineralresurser (fram för allt C-vitamin, B-vitaminer och magnesium) förbränns i rasande takt vilket i sin tur leder till att hundens uthållighet och kondition sjunker och allmäntillståndet försämras.

En sådan hund bör man ”sjukskriva”, det vill säga låta den få sova, äta och gå lättare promenader under en tid. Givetvis måste man också ta bort de påfrestningar som kan påverka hunden samt bygga upp hunden psykiskt, fysiskt och näringsmässigt.

Aloe Vera Gel kan vara till stor hjälp för en stressad hund. Magnesium och zink tillsammans med B-vitaminer (fram för allt B12) som finns i Aloe Vera ger ett högt näringsvärde och hjälper till att balansera hundens nervsystem.

Acemannan skyddar nerver i slemhinnorna, samt ökar den elektriska aktiviteten av nervimpulserna. Det hjälper till att lugna ner en stressad hund och skapar en känsla av välbefinnande och avkoppling för hela kroppen.

För att ytterligare minska stressen och främja både psykiska och fysiska välbefinnande hos hunden rekommenderas det att ge hunden en kur av kamomill och läkevänderot (Valeriana officinalis) samt helt utesluta torrfoder.

De där processerade produkterna innehåller onödiga vegetabiliska fetter, kemiska färgämnen och rent farliga konserveringsmedel som kan skada en hund som redan befinner sig i ett stresstillstånd.

11 Feb 2013