Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Anime 101

Anime är en kategori av tecknade filmserier som alltid har en sak gemensamt, de kommer från Japan. En anime kan i princip handla om vad som helst men känns ganska enkelt igen på den tecknade stilen. Karaktärerna har ofta stora ögon och ser egentligen inte alls verkliga ut. Manga och anime är bland de största som finns i landet och Japan är numera störst inom serietidningar och tecknade filmserier.

Givetvis så finns det animeserier för alla åldrar och smaker och en serie kan handla om allt från romantik och drama till våld, sport eller komedi. Utbudet av anime och manga har blivit så pass stort att det till och med finns animeserier om matlagning och fiske.

Flera stora serier har under åren nått oss här i Sverige och visats i svensk television. En av de absolut mest framgångsrika var antagligen Pokemon som på början av 1990-talet till början av 2000-talet, fängslade en hel generation framför tvn på helgerna. Pokemon handlade om en pojke som skulle fånga fiktiva djur för att tävla med dem i olika gym och ligor. Då serien fick en så pass stor framgång internationellt sätt så fick den många kopior inom de närmsta åren. Två av dessa var Digimon och Yugioh.

I Japan har det under 2000-talet blivit väldigt populärt med animeserier som handlar om sport. En av de mest framgångsrika är eyeshield 21 som pågick i hela 145 avsnitt. Men Pokemon är ändå den serien som släppt flest avsnitt och pågår fortfarande. I skrivande stund så har serien släppt över 700 avsnitt och man verkar inte ha några planer på att sluta än på ett tag.

Anime är något som alla kan uppskatta och ett stort antal serier finns att kolla på gratis på en hemsida som heter crunchyroll. Det är helt lagligt och man får in pengarna genom reklam, sponsorer och prenumeranter.

 

22 Mar 2012