Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Anlägga trädgård

På senare år har trädgårdsintresset ökat rejält här i landet och många vill ha en vacker och skön plats att både påta och koppla av i. Ska du anlägga en ny trädgård så finns det en hel del för dig att sätta dig in i innan du kör igång.

Du bör fråga dig vilken typ av trädgård du vill ha. Exempel kan vara woodland, medelhavsinspirerad, öken, japansk eller något helt eget. Du behöver även skaffa dig kunskap om olika växters krav, vilka olika jordtyper det finns, olika typer av trädgårdsverktyg med mera.

Välj helst växter som passar de förhållanden som råder i din trädgård såsom ljusförhållanden (skugga, halvskugga, sol),  jordtyp, klimatzon osv. Vill du främst ha en lättskött trädgård eller är du beredd att lägga mycket tid på den? Du bör även ha det klart för dig att en trädgård är ett projekt på längre sikt så det är därför viktigt att göra rätt från början.

Ett fel man ofta gör är att plantera träd och buskar för tätt. Räkna då med att de kommer bli rejält stora. Om du har småbarn bör du undvika giftiga växter i din trädgård.

Du bör även göra en budget så att du har klart för dig hur mycket pengar du har möjlighet att lägga på din trädgård. Ett sätt att spara pengar är att fröså sina växter och ett annat är att byta till sig sticklingar av vänner och bekanta. Dock så får man ju då räkna med att det tar några år innan man kan plantera ut dessa växter på friland.

Om du helt kör fast med ditt anläggningssarbete, eller har tidsbrist, kan det vara en bra idé att anlita en trädgårdsmästare som kan ge dig goda råd på vägen och även hjälpa dig praktiskt.

Vad du än tänkt göra med din trädgård så är det aldrig fel att läsa böcker och tidningar om trädgårdsskötsel. Det finns t.ex specialböcker som lär ut trädbeskärning, anläggande av dammar, växthusodling osv. På sajten Trädgårdsväxter hittar du beskrivningar och odlingsråd för över 700 av våra vanligaste trädgårdsväxter.

9 May 2013