Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ansluta med Remote Desktop

I Windows 7 och Windows Vista, finns en funktion som gör det möjligt att fjärrstyra en dator. Detta är praktiskt för den som vill använda en dator på en plats fastän man rent fysiskt inte är där. Det kan handla om att man har viktiga dokument på sin dator på jobbet som man vill komma åt hemifrån.

Det kan också vara så att man åkt på semester och kommer på att man glömt något viktigt dokument eller en fil på jobbdatorn eller hemdatorn. Detta är en särskilt användbar möjlighet för den som inte använder en bärbar dator utan enbart stationära.

Remote Desktop är en enkel lösning

Att ansluta med Remote Desktop är inte alls svårt. Det kräver att du har någon av de kompatibla versionerna av Windows, och om funktionen inte är förinstallerad på datorn kan du enkelt och snabbt ladda ner den från Microsofts hemsida.

För att göra en dator tillgänglig för fjärranslutning, krävs att du går in på ”Den här datorn” och sedan väljer ”Egenskaper”. Väl inne bland datorns egenskaper väljer du fliken ”Fjärrsessioner” och kryssar sedan i valet ”Tillåt att användare fjärransluter till den här datorn”.

När du sedan använder den andra datorn som du vill använda för att fjärrstyra den första datorn, söker du reda på den första datorn genom dess IP-nummer. Eftersom det finns olika versioner av Remote Desktop för Windows kan du välja att tillåta alla versioner av detta program, för att det ska bli lättare att ansluta även med datorer som har en annan version än datorn du försöker ansluta till.

Detta försämrar dock säkerheten något och det rekommenderas att du alltid har samma version av Remote Desktop på alla datorer som du vill ansluta till varandra. Eftersom datorerna ansluter till varandra genom internet, spelar avståndet mellan de berörda datorerna ingen roll.

 

9 Mar 2013