Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Använd bra byggmaterial

Under sommaren så är det extra vanligt att folk bygger. För att bygga så behöver man som bekant byggmaterial, och bra byggmaterial är idag betydligt enklare att få tag på än mot för bara några år sedan.

Oavsett om du vill ha cellplast, armering, murblock eller vilket annat byggmaterial som helst, så kan du idag få tag på bra kvalitet, som dessutom inte kostar en förmögenhet.

Armering, cellplast och murblock

De tre förmodligen vanligaste byggmaterialen är cellplast, armering samt murblock. Givetvis finns det säkerligen en rad andra viktiga material, men dessa är några som man kan hitta hos de flesta återförsäljare som har någorlunda utförligt sortiment. Men sen finns det givetvis fler varianter av dessa och är man ute efter speciallösningar så krävs det ofta en välsorterad återförsäljare.

Om man är ute efter att isolera någonting så finns det lite olika varianter på byggmaterial, lite beroende på vad det är man ska isolera. Är det saker man gjutit, exempelvis i backen eller så, så är det nästan alltid cellplast man använder. Detta är ett sprött material som säljs i skivformat. Ursprungligen så är det vitt, men beroende på vem som tillverkat det samt hur hållbart det är kan olika färgkoder användas.

Exempelvis så brukar det lite tåligare extruderade cellplasten (XPS) vara rosa, lila eller kanske blå, lite beroende på vart du köper den.

När det kommer till armering så finns det lite olika varianter på detta. Vanliga armeringsstål är bra för att gjuta avlånga saker, så som plintar till en altan. Annars är armeringsnät att föredra om man exempelvis ska gjuta en platta, eller någon av långa former som kräver armering som kompenserar i flera riktiningar.

Då är alltså armeringsnät att föredra före armeringsstål, samtidigt som cellplast går utmärkt att isolera med. Antingen extruderad XPS cellplast eller expanderad EPS cellplast, lite beroende på hur stor belastning man tänkt ha på gjutningen.

16 Aug 2012