Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Användbara tips för att registrera din domän

Att ha ett bra domännamn är en avgörande faktor för en framgångsrik webbplats. När det gäller verksamhetens behov, behöver din webbplats helt enkelt det bästa namnet för att kunna bli framgångsrik.

Men eftersom Internet är ett så pass stort utrymme kan bra domännamn verka mytiska och obefintliga eftersom det görs över 10 000 registreringar per dag. Föreställ dig hur många registreringar som har gjorts från starten till idag...

Ja, det är en hel del och att hitta ett bra namn som inte redan är taget kan vara en stor utmaning. Ett bra domännamn bör innehålla något som kan användas, vara relevant för den typen av webbplats, intuitivt, lätt att komma ihåg samt lätt att skriva. Här är några tips som hjälper dig med uppgiften att skapa ett domännamn som är unikt och lätt att komma ihåg:

1. Se till att välja något som är ganska lätt att komma ihåg

Det finns otaliga olika domäner på nätet och det är verkligen lätt att gå vilse när du söker efter en specifik sådan. För att välja ett namn som sticker ut i mängden bör du välja något som är roligt eller smart. Något annorlunda lämnar spår i dina kunders minne, vilket är det huvudsakliga målet.

Se till att du kommer ihåg att välja ett namn som är både roligt med samtidigt relevant för ditt företag. Försök att undvika vanliga termer eftersom de är både lätta att glömma och riskerar att redan vara tagna. Ovanliga ord är ett annat bra sätt att hitta ett unikt domännamn, vilket också bör vara kortare.

2. Försök att få .com-förlängning

Det är ett känt faktum att .com-förlängning efter domännamnet är det som oftast används. Andra bra alternativ är .net, .biz, .info, .org. Du kan emellertid vara säker på att när de flesta gör en sökning efter en viss webbplats, är .com det första alternativet som de försöker med, vilket innebär att om du har detta, kommer trafiken till din webbplats att öka betydligt.

3. Tänk på felstavningar

För många varumärken är det vanligt att registrera de flesta vanliga felstavningarna av sina webbplatser för att förhindra att förlora potentiella kunder. Genom att ha detta i åtanke, kan du också vara smart och förutsäga de vanligaste skrivfelen som människor kan göra när de söker efter din webbplats och se till att de når den även om de stavar fel.

4. Köp extra förlängning

Ett annat alternativ som liknar felstavningarna är att skaffa några ytterligare förlängningar. Det kostar inte mycket och det ger dig mer trafik som i slutändan är webbplatsens slutliga mål.

5. Välj kortare namn

Även om ditt varumärkes namn är långt, är det inte nödvändigt att skriva hela namnet i domänen. Det är bättre att välja något kortare och mer effektfullt - det är ett faktum att sådana namn fungerar bättre.

2 Feb 2013