Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Apple-TV

När jag letade efter en ny teknikpryl för att kunna se på film från mina olika datorenheter, smartphones, surfplattor, datorn med mera på min TV, så hittade jag först ingen smidig lösning. Jag testad med PS3, för krångligt. Koppla datorn direkt till TV och hemmabiosystemet, för klumpigt. Då fick jag ett tips om Apple-TV. I och med att jag var nöjd med deras andra produkter och att priset var relativt attraktivt så beställde jag en. Hem kom en liten svart puck. 2,3 cm hög, 9,8 cm bred och 9,8 cm djup.

Wow, den var smidig och med följde även Apples snygga fjärrkotroll. Den har ingen hårddisk. En Apple single-core A5 sitter i som processor. Självklart finns det Wi-Fi. På baksidan finns HDMI, optical audio, 10/100BASE-T Ethernet och en micro-USB port. Och den skall klara en upplösning på 1080p.

Men skulle den funka, skulle den vara bra och framförallt, skulle den vara smidig? Jag pluggade in den och som vanligt när det gäller Apples produkter så var det enkelt. Ett snyggt och rent gränssnitt uppenbarade sig. Efter lite konfigurering av WIFI, iTuneskonton med mera var det dags att sätta pucken på prov.

Det första jag gjorde, var att från min iPhone, sätta på en youtubevideo och valde (det är föredömligt enkelt att välja och spela upp på Apple-TV från sina enheter) att spela upp den på teven. Det funkade utmärkt. Nästa steg var att surfa till svtplay, eftersom de numera kör med html5 så är det bättre att titta direkt i iOS safari än i deras app.

Bilden är mycket bättre. Så från iPhonen startade jag senaste avsnittet av Sherlock Holmes - wow, klockren bild! Du kan i princip skicka alla dina mediefiler till en Apple-TV från dina olika enheter. Det är föredömligt enkelt. Men ett tips är att faktiskt jailbreaka Apple-TV. Då blir den ännu mer användbar.

5 May 2012