Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Är du ny i Sverige?

Då man precis har flyttat till Sverige från ett annat land ställs man säkert inför många frågetecken. Det är aldrig lätt att vara nyinflyttad i ett annat land och det är många saker man måste tänka på – allt från att folkbokföra sig och få ett svenskt personnummer till att bli inskriven i det sociala trygghetssystemet.

På nätet kan man hitta utförlig information om hur man lättast sköter alla praktiska arrangemang. Att få en plats i det svenska samhället tar tid och det gäller att ha tålamod och själv ta egna initiativ för att så småningom få en fungerande vardag. Vill du själv ta en utbildning inom det svenska språket, SFI, kan du välja att ta en kurs här.

Kulturchock

Om man bortser från de praktiska arrangemangen så innebär det för många även en smärre kulturchock att vara ny i Sverige. Detta beror självklart på från vilket land man har flyttat från, och om man har kommit till Sverige från något av grannländerna där de kulturella skillnaderna inte är så stora så har man självklart bättre förutsättningar för att snabbare komma in i samhället och kulturchocken blir därmed inte så stor.

Det kan ändå finnas förvånansvärt många oskrivna regler som kan komma som en överraskning för många och saker som sköts på ett annat sätt än vad man själv är van vid. Då man är ny i Sverige ställs man inför många oväntade situationer och missförstånd, som bäst löser sig genom att man skrattar åt saken.

Viktigt med vänner

Då man är ny i Sverige är det viktigt att skaffa sig nya vänner och bekantskaper. Det är en viktig del för att snabbare komma in i samhället och en förutsättning för att man själv ska må bra. Ett bra sätt att lära känna nya personer är att delta i olika kurser eller utbildningar, som till exempel SFI-utbildningen där man får lära sig svenska.

25 Apr 2013