Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Arbetsbelysning som lätt går sönder

Det finns en uppsjö av olika arbetsbelysningsprodukter ute på marknaden som inte riktigt håller någon vidare hög standard. Stora företag väljer bort billiga budgetlampor som tillverkas i Kina före märkeslampor som amerikanska VisionX och Rigid.

Saker och ting har dock börjat förändras inom LED branschen och de kinesiska tillverkarna har lyckats förbättra sin tillverkning avsevärt de senaste åren. Idag finns tillverkare som Oledone samt Aurora, två företag som erbjuder högkvalitativa lampor som inte fallerar i det första taget till ett oerhört konkurrenskraftigt pris.

Inom vissa områden, som t.ex gruvarbete, har VisionX och Rigid varit dominerande även i vårt avlånga land men detta är på väg att förändras med tanke på kinesernas framsteg inom LED teknologin. Idag kan man säga att det finns fyra olika kvalitetsnivåer av LED arbetsbelysning på marknaden.

Klass 4 består av no name produkter av fullständigt värdelös kvalitet som oftast går sönder efter ett par månaders användning, klass 3 består av no name produkter med godkänd kvalitet, klass 2 består av kinesiska märkeslampor som i regel håller hög kvalitet och klass 1 lampor består av erkända märken från Europa/USA och håller riktigt hög kvalitet.

Problemet ligger i att många konsumenter fortfarande placerar alla kinesiska lampor i ett och samma fack trots att den internationella marknaden har genomgått stora förändringar. De kinesiska märkeslamporna använder till skillnad från den övriga kinesiska marknaden äkta Cree lysdioder och testar noggrant sina lampor för att säkerhetsställa att de uppnår europeiska standarder.

Även för den vanlige konsumenten som inhandlar lampor inför hösten så finns här en hel del att lära. Genom att välja märkesprodukter från Kina så kan man spara in flera tusenlappar beroende på val produkt och kvantitet.

Att hitta bra arbetsbelysning eller extraljus är idag inte lätt, men tiden är förbi då konsumenter endast inhandlar dyra märkeslampor från USA baserat på driftsäkerhet som köpargument. Nästa gång du handlar arbetsbelysning så bör du tänka på detta.

 

7 Sep 2016